Izvor: B92, 05.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac: Novi DNK-tragovi

Beograd -- MUP Srbije proverava DNK-tragove osoba za koje se sumnja da su umešane u ubistvo Momira Gavrilovića.

Kako je izjavio zamenik Okružnog javnog tužioca u Beogradu Dušan Lončarević, policija te tragove upoređuje s nekim osobama za koje se sumnja da bi mogle biti umešane u ubistvo, a u toku je ispitivanje i nekolio potencijalnih svedoka u vezi sa ubistvom pripadnika bivše Državne bezbednosti.

MUP Srbije saopštio je u petak uveče da je zatražio saglasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za "prinudno uzimanje DNK uzoraka nad sedam osoba", u okviru istrage o ubistvu bivšeg radnika Državne bezbednosti Momira Gavrilovića, ali da još nije dobio odgovor nadležnog Specijalnog suda na taj zahtev.

Povodom izjave zamenika okružnog javnog tužioca u Beogradu Dušana Lončarevića da MUP proverava DNK tragove osumnjičenih za ubistvo Gavrilovića, MUP je saopštio da se Specijalni sud iz "neobjašnjivih razloga" dva puta oglušio o zahtev operativaca UBOPOK-a za saglasnost za prinudno uzimanje DNK uzoraka sedam osoba.

Momir Gavrilović je ubijen 3. avgusta 2001.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.