Izvor: B92, 20.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužbe posle nesreće kod Karlovca

Niš -- Porodica Zdravke Nedeljković iz Niša, najavila je danas da će tužiti karlovačku bolnicu i Ambasadu Srbije u Zagrebu.

Tužbe će biti podignute zbog toga što, kako su naveli, povređenima nije pružena adekvatna pomoć. Podsetimo, Zdravka Nedeljković je, posle autobuske nesreće kod Karlovca u Hrvatskoj, umrla u niškom Kliničkom centru.

"Ukoliko obdukcija zvanično potvrdi naše tvrdnje da posle teške nesreće moja majka nije adekvatno medicinski zbrinuta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u šta sam se lično uverila, tužiću odgovorne u bolnici u Karlovcu", rekla je Izolda Anđelković.

Izolda Nedeljković je izjavila da će porodica podneti tužbu i Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu, jer smatra da su povređenim putnicima posle nesreće bila ugrožena osnovna ljudska prava.

Prema rečima Izolde Anđelković, njenoj majci za četiri dana boravka u bolnici u Karlovcu nisu dijagnostifikovane sve povrede i lečena je samo analgeticima, bez ikakve druge terapije.

Izolda Anđelković je izjavila da su lekari karlovačke bolnice u otpusnoj listi Zdravke Nedeljković konstatovali samo prelom četiri rebra, iako je, ispostavilo se, imala prelom još dva rebra i ključne kosti, kao i povredu slezine.

Potom su je otpustili, uz tvrdnju da "može da putuje, jer je njeno opšte stanje dobro", rekla je Izolda Anđelković.

Ona je izjavila da će tužiti i nadležne u Ambasadi Srbije, jer nisu pružili odgovarajuću pomoć povređenim srpskim državljanima, već su ih upućivali da se vrate kući privatnim automobilima ili autobusima.

Ona tvrdi da je Ambasada Srbije u karlovačku bolnicu poslala samo jednu predstavnicu, koja je "jedva uspela da popiše putnike i njihove povrede".

Predstavnica Ambasade je, zajedno sa lekarima, upućivala povređene putnike da se vrate kućama privatnim vozilom ili autobusom, uz obrazloženje da je "za dolazak sanitetskog vozila iz Srbije potrebno nekoliko dana i saglasnost Ministarstva zdravlja".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.