Tutinac osumnjičen za prodaju droge

Izvor: B92, Beta, 31.Okt.2009, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tutinac osumnjičen za prodaju droge

Beograd, Novi Pazar -- Novopazarska policija uhapsila je Dževada Alibašića iz Tutina, u akciji hapšenja 500 preprodavaca droge, potvrdio je ministar policije Ivica Dačić.

Dževad Alibašić, star 40 godina, uhapšen je pod sumnjom da se bavio trgovinom heroinom. Alibašića su uhapsili inspektori MUP-a Srbije i Policijske uprave u Novom Pazaru, u okviru međudržavne policijske akcije razbijanja evropskog lanca krijumčarenja droge. Kako je Dačić rekao RTS-u, Alibašić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u vrhu jednog od međunarodnih lanaca krijumčara heroina.

Prema saznanjima B92, u automobilu marke "mercedes", koji je bosanska policija prosledila holandskoj, a koji je u Alibašićevom vlasništvu, pronađeno je više kilograma ove opojne droge.

Policijski izvori su za B92, međutim, rekli da se još traga za dva do tri puta većom količinom droge.

Podsetimo, u emisiji "Sandžačka hronika”, serijala "Reakcija”, Televizija B92 je objavila da je Novi Pazar na jednom od glavnih tranzitnih pravaca za krijumčarenje heroina iz Turske ka Evropi.

"Reakcija" se bavila i time ko su najveći narko bosovi iz ovog kraja.

U policiji i Okružnom sudu tada nisu mogli ni da nam potvrde, ali ni da demantuju da je nekolicina privatnih preduzetnika iz Pazara umešana u poslove vezane za krijumčarenje droge.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.