Izvor: Blic, 05.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tukle se četiri vrste policije

Tukle se četiri vrste policije

KIKINDA - Bura izazvana eksplozijom nasilja u lokalu 'Večni krčag' u Kikindi (o čemu je 'Blic' pisao), još se nije stišala, niti je ovaj nezapamćeni događaj stekao ikakav epilog. 'Krčag' je bukvalno razbijen 29. novembra, oko pola tri ujutro, kad su se potukli pripadnici policije, pogranične i protivpožarne policije i Žandarmerije. Policajci su bili van službe, u civilnim odelima, u tome se slažu i nevoljni očevici cele priče >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zvanično saopštenje iz MSUP-a Kikinda.

Lokal 'Večni krčag' nalazi se u kikindskoj ulici Veljka Petrovića, na izlazu iz grada, nedaleko od Vatrogasnog doma, gde je stalno stacionirana specijalna protivpožarna jedinica. Kad je otpočela tuča, vlasnik, Ivan Dumitrov, prijavio je narušavanje javnog reda i mira. MSUP je odmah na lice mesta uputio interventnu patrolu. Policajci su preduzeli mere u skladu sa ovlašćenjima, razvadili učesnike masovne tuče (što nije prošlo bez teškoća, priča komšiluk), dok su povređeni učesnici morali da potraže pomoć dežurnog lekara. Kod mnogih učesnika utvrđene su lake telesne povrede, a Stevo Uzelac iz Kikinde zadobio je i teže telesne povrede. Kako je i zašto tuča otpočela, ko je koga napao i čime, nije još utvrđeno, a protiv svih policajaca koji su na bilo koji način učestvovali u obračunu, pokrenut je disciplinski postupak, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili težu povredu radnih obaveza i dužnosti. Policajci Miodrag Kisin i Predrag Gađanski udaljeni su iz MSUP do okončanja disciplinskog postupka, a postupak protiv nekoliko pripadnika Vatrogasne jedinice takođe je u toku.

'Krčag' je nastavio normalno da radi, u svom uobičajenom radnom vremenu, iako je oštećen u tuči. Prve, ali netačne informacije glasile su da je lokal demoliran 'kao na filmu', i da u skorije vreme neće moći da nastavi sa radom. Vlasnik Dumitrov nam je dao istu izjavu kao i policiji. Šta je pokrenulo lanac nasilja u kojem je moglo da bude i više žrtava i štete, pokazaće, očekuju, istraga, a u međuvremenu 'u igri' su različite teorije. G. Perunović Fijat

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.