Izvor: B92, 31.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča zbog kontejnera?

Leskovac -- U Leskovcu sinoć došlo do tuče. Veća grupa Roma potukla se s nekoliko Srba, navodno zbog kontejnera.

U sukobu koji je izbio zbog kontejnera za đubre u Radničkom naselju nekoliko osoba je lakše povređeno. Do tuče je došlo kada je grupa Romkinja pokušala da baci komunalni otpad u kontejnere ispred zgrade nastanjene Srbima. Romsko naselje je na 50 metara od mesta gde je došlo do sukoba, a Selija i Jasmina Ajvazović kažu da su im to najbliži kontejneri. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Desetak Srba koji su učestvovali ili bili svedoci tuče nisu želeli da daju izjave, uz obrazloženje da će sve što imaju saopštiti na zboru Mesne zajednice. Oni kažu da problem nedostatka kontejnera u tom leskovačkom naselju postoji godinama i da je juče kulminirao.

Tokom noći je privedeno dvadesetak osoba, a protiv dva Roma i dva Srbina podnete su prekršajne prijave. Učesnici tuče i policija tvrde da sukob nije bio na nacionalnoj osnovi, već da je problem nastao samo zbog odlaganja komunalnog otpada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.