Trotoar podelio komšije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trotoar podelio komšije

Zbog video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, o jednom meštaninu Sonte koji je žicom zagradio deo trotoara, kojim ne mogu da prolaze ostali stanovnici ulice, te zbog toga nisu preduzete nikakve mere, zarad istine, rešili smo da ispitamo navode i nejasnoće u ovom slučaju.

Dok se komšije međusobno optužuju o korišćenju prava na trotoar i prolazu do svojih kuća, meštanin, koji je ogradio trotoar, tvrdi da je to učinio kako bi zaštito svoju imovinu za šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ima apsolutno legitimno pravo, jer je trotoar na njegovom zemljištu.

Pravno i katastarski gledano Mato Vulić iz Vinogradarske ulice u Sonti ima sva prava da ogradi deo trotoara, koji je pre nekoliko godina izgradila Mesna zajednica.

Ističe da je trotoar ogradio žicom, a izjavu o saglasnosti da isti ide preko njegove parcele povukao, jer je prošle godine doživljavao brojne neprijatnosti, što je narušilo međuljudske odnose u komšiluku.

„Stubove su betonske iskidali, a paradajz počupali..jabuke, kruške, grožđe, to se bere... Mesečno bude do dva incidenta. Niko od komšija nije došao da pita: "Mato, ajde da vidimo, šta ćemo?" Trotoar mogu da nose gde god hoće, ja ću sebi izbetonirati novi", kaže Mato Vulić.

Pojedini susedi nisu revoltirani, dok drugi ističu da su revoltirani i da taj potez nije ni malo „komšijski".

„Meni ne smeta što je komšija ogradio svoj trotoar, ne mogu da bilo šta drugo kažem niti da se mešam u komšijske odnose, ali meni ne smeta", kaže Mane Klipa, komšija.

„Dobili smo stazu i sada nam je on zatvorio i ne možemo ići gore-dole do lekara", kaže Eva Vulić, komšinica.

„Ako on to ne dozvoljava, neka plati Mesnoj zajednici što je to izgradila, a on neka zatvori svoj deo, ali mora da snosi sve druge troškove", kaže Zorić Jovica, komšija.

„Mi želimo da se napravi staza ili neka komšija otvori ponovo prolaz", kaže Marta Mihaljev.

U Komunalnoj inspekciji opštine Apatin rekli su nam da u konkretnom slučaju nije došlo do uzurpacije javne površine, te da je potpuno legitimno Mato iz Sonte ogradio svoju parcelu, koja se vodi na njega, kao privatnog vlasnika.

„Idealno bi bilo rešenje da se komšije usaglase i pomire stavove, te da se nekako dogovore. I jedan i drugi je u pravu, ali je ovo ipak pravna stvar. Ne vidim u čemu bi mogla Mesna zajednica da pomogne, osim možda u neko dogledno vreme da se pokuša naći alternativa, pa da se napravi trotoar sa druge strane", kaže Dragan Radojević, sekretar MZ Sonta.

I dok se komšije ne dogovore, neće biti poznato da li će „pasti" kompromis ili novi trotoar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.