Trojica ranjena u pucnjavama

Izvor: Blic, 15.Jan.2010, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojica ranjena u pucnjavama

Pucnjave, potezanje noževa, opšte tuče i manje saobraćajne nesreće obeležili su noć u kojoj se proslavljala pravoslavna nova godina. Iako na beogradskim ulicama nije bilo organizovanog dočeka, policija i lekari Hitne pomoći imali su pune ruke posla, pa je u incidentima širom grada desetak ljudi privedeno, a isto toliko je povređeno. Policijski uviđaj na mestu vatrenog obračuna

Prema saznanjima „Blica", najteže povrede u novogodišnjoj noći zadobio je Milan M. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (21) koga je nožem u leđa ubo osamnaestogodišnji L. K. na privatnoj žurci u Varvarinskoj ulici na Dušanovcu. Do sukoba je došlo kada su oko četiri sata ujutru na proslavu kod Milana M. i njegove devojke došla trojica mladića i napali ga, a zatim pobegli. Mladić je prevezen u Urgentni centar, na odeljenje intenzivne nege i on je, prema rečima lekara, u veoma teškom stanju. Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni L. K. se nekoliko sati nakon incidenta sam predao policiji u Novom Beogradu.

Gotovo istovremeno, u Ulici Branka Ostojića u Boljevcima hicem iz pištolja ranjen je u nogu Vladimir B. (22). Na njega je, kako nezvanično saznajemo, pucao poznanik posle kraće rasprave, a zatim pobegao u nepoznatom pravcu. Njegov identitet poznat je policiji i očekuje se da on uskoro bude uhapšen. Vladimir B. je prevezen u KBC „Bežanijska kosa" i njegovo stanje je stabilno.

Na odeljenje Ortopedije Urgentnog centra juče u šest sati primljen je Srđan K. (25) koji je ranjen sa dva hica iz pištolja po nogama. On je tvrdio da su na njega pucala trojica mladića ispred jedne ćevabdžinice u Ulici Goce Delčeva u Novom Beogradu, koji su zatim automobilom pobegli prema Ulici Klare Cetkin. Međutim, policija na tom mestu nije pronašla čaure, pa se još utvrđuje da li je mladić tu napadnut.

Ranjeni mladić u Urgentni centar prevezen je privatnim automobilom.

Preksinoć se pucalo i na Karaburmi. S. M. zadobio je tokom noći prostrelnu ranu u nogu u Srnetičkoj ulici i smešten je na ortopediji Urgentnog centra. Njegovo stanje je stabilno. Detalji oko ovog slučaja još se utvrđuju.

Doček je obeležio i veliki broj tuča po beogradskim klubovima i restoranima. Policija je prvo intervenisala ispred restorana „Đurđevdan" u Ulici braće Jerković, gde je pola sata posle ponoći izbila grupna tuča u kojoj su dve osobe lakše povređene. Policija je nakon incidenta prekinula slavlje u „Đurđevdanu", ali je ubrzo dobila prijavu da je došlo do opšteg meteža restoranu „Korčagin" u Ulici Ćirila i Metodija. Kako saznajemo, šest osoba je privedeno, dok je jedna osoba povređena, a zavađene strane morali su da razdvajaju i pripadnici Interventne jedinice. Tri sata posle ponoći, kod splava „Blej voč" na Novom Beogradu, nekoliko osoba potuklo se sa obezbeđenjem, pri čemu je jedna osoba lakše povređena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.