Trojica povređenih u bolnici u Frankfurtu

Izvor: Studio B, 24.Apr.2015, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojica povređenih u bolnici u Frankfurtu

Trojica najteže povređenih radnika kompanije "Tigar tajers" iz Pirota prebačeni su na Univerzitetsku kliniku u Frankfurtu, a ostala trojica se nalaze u Opštoj bolnici u Pirotu, i u stabilnom stanju, rekao je direktor pirotske bolnice Goran Petrović.

Petrović je rekao Tanjugu da prema izveštaju koji je dobio od menadžmenta "Tigar tajersa" pacijenti koji su otputovali u Nemačku su bili stabilni, nije bilo kritičnih situacija, ali da postoje problemi koji će tek naknadno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da se razvijaju s obzirom da su u pitanju opekotine.

"Oni su upućeni u Frankfurt u cilju pružanja bolje i kvalitetnije zdravstvene zaštite jer je ta klinica bolje opremljena i bolje organizovana za takve situacije. Nadamo se da će se pacijenti vratiti živi i zdravi svojim porodicama", kazao je Petrović.

Dežurni hirurg Aleksandar Lilić kaže da je za njima "jedan težak dan i teška noć".

"Posle noći i gotovo 24 sata od povređivanja mogu da kažem da su pacijenti u vitalno stabilnom stanju. Opekotine su specifična vrsta povrede koja posredno atakuje kožu, ali i te kako može da utiče na rad drugih vitalnih organa. Jutros su rane obrađene u aseptičnim uslovima, pod anestezijom u operacionoj sali i veći deo površina, do 10 posto zahvaćenosti su uglavnom opekotine drugog stepena. Da li će nešto biti teže, reći će nam naredni dani, ali u svakom slučaju oni su potpuno stabilni", kazao je Lilić Tanjugu.

Boban Blagojević, jedan od povređenih koji je ostao na lečenju u Pirotu, kaže da se seća kako je video električara koji je krenuo ka startnoj sobi gde se javio kvar.

"Krenuo sam za njim da vidimo o čemu se radi. Videli smo da su tamo već bili radovi u toku. On je počeo da ispituje šta je trebalo i u jednom trenutku se desio veliki bljesak i vatra iz ormana, koji je zahtavio sve nas. Ja sam bio odmah iza njih, pa sam bolje prošao. Lekari kažu da će vremenom sve kod mene da se vrati u normalu", priča Blagojević.

Kaže da se oseća dobro i zahvaljuje se svim lekarima koji su ih primili i koji su od juče sa njima.

"Stvarno su profesionalni i predani i dali su sve od sebe. Obišli su nas i ljudi iz kolektiva, kolege i menadžeri", kazao je Tanjugu Blagojević, koji je najteže povređeni od radnika koji su zbrinuti u Pirotu.

Još jedan od povređenih radnika, Nebojša Jovanović kaže da je u trenutku nezgode imao utisak da je video užarenu vatrenu loptu.

"Imao sam sreću da u trenutku nezgode budem iza vrata ormana. U jednom trenutku sam se okrenuo i čuo jak prasak, pa je i to razlog što sam prošao sa manjim povredama", rekao je on.

Video sam kolege koji leže na leđima, istrčao sam sa kolegom da uzmem aparat kako bi gasili požar, rekao je Jovanović, dodajući da su odmah alarmirali sve kolege u pogonu, da je pomoć brzo došla i odvezla teže povređeni, a zatim i lakše.

Napominjujući da ne zna tačno šta se desilo, povređeni radnik Saša Veljković, kaže da je dobio opekotine drugog stepena, po rukama, nogama, ali da nije strašno. "Svi u bolnici su ljubazni i korektni. Svi iz kolektiva su dolazili i hvala im na poseti", kaže Veljković.

U toku je uviđaj inspektora Inspekcije rada Pirotskog okruga, koji uzimaju izjave od radnika i pregledaju dokumentaciju, a nakon završetka istrage znaće se uzroci ove nesreće u kojoj je juče povređeno šestoro radnika ove pirotske kompanije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.