Troje mrtvih u požaru u Pančevu

Izvor: B92, 22.Jun.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje mrtvih u požaru u Pančevu

Beograd, Pančevo -- Tri osobe su poginule, a desetak je povređeno ili ima posledice gušenja ugljenmonoksidom od požara koji je danas oko 15 sati izbio u jednoj stamvenoj zgradi u Pančevu.

Ekipe za spasavanje su na stepenišu zgrade u ulici Moše Pijade u Pančevu, pronašle tela Slađane Petrovski (55), Silvije Vuličević Ilić (29) i njene dvogodišnje ćerke. Uzrok požara još nije poznat.

Na odeljenju plastične hirurgije u Zdravstvenom centru Pančevo zadržane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dve osobe zbog trovanja i posekotina, jedna trudnica u poodmakloj trudnići je na Odeljenju ginekologije, dok je 10-godišnja devojčica, koja je bila zaglavljena u liftu, prebačena u dečiju bolnicu u u Tiršovoj ulici u Beogradu zbog trovanja ugljenmonoksidom.

Marić: Uzrok požara još nije poznat

Još uvek nije poznat uzrok požara koji je danas izbio u stambenoj zgradi u Pančevu, od čijih posledica je preminulo troje, a povređeno više osoba, rekao je Tanjugu zvaničnik MUP-a Srbije Predrag Marić.

"Kada vatrogasno-spasilačke jedinice završe posao na gašenju, MUP će izvršiti uviđaj", rekao je Marić, koji je načelnik Sektora za zaštitu i spasavanje MUP-a Srbije.

Još četvoro stanara zgrade zadržani su na pančevačkoj klinici radi inhalacije kiseonikom i svi oni su van životne opasnosti.

Prema podacima iz Zdravstvenog centra, kasnije se javio i jedan vatrogasac sa posekotinom na nozi koju je zadobio prilikom spašavanja ljudi iz zgrade.

Policija je prijavu da iz jedne od zgrada u pančevačkom naselju Kotež 2 dobila oko 15 sati i na lice mesta su odmah izašle tri vatrogasne ekipe - MUP-a, Rafinerije i Petrohemije.

Požar je izbio u podrumskim prostorijama, najverovatnije, zbog dotrajale instalacije.

Očevici i spasioci tvrde da vatre praktično nije bilo već da je sve vreme u zgradu kuljao gust crni dim koji još uvek nije neutralisan pa se na licu mesta nalaze vatrogasne ekipe.

Najviše problema spasioci su imali sa spasvanjem stanara sa viših spratova, rečeno je u policiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.