Troje državljana Srbije uhapšeno zbog krijumčarenja ljudi

Izvor: RTS, 01.Jul.2015, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje državljana Srbije uhapšeno zbog krijumčarenja ljudi

Mađarska policija uhapsila je troje srpskih državljana zbog krijumčarenja ljudi. Na teritoriji Mađarske tokom protekla 24 sata uhapšeno je 961 lice zbog ilegalnog prelaska granice.
Pripadnici policijske kapetanije Županije Čongrad juče su priveli 567 ilegalnih migranata, među njima 81 dete.

Najveća grupa uhvaćena je tokom noći, a među njima je bilo 25 Avganistaca, 36 Iračana, tri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Iranca, devet Sirijaca i jedan Pakistanac.
Policajci su juče zaustavili jedan automobil sa italijanskim tablicama u kome je zatečeno 10 iračkih i sirijskih državljana koji nisu mogli da dokažu legalan boravak u Mađarskoj.
Vozač i suvozač, srpski državljani, dobili su krivičnu prijavu zbog krijumčarenja ljudi.
Jutros je u Ašothalomu zaustavljen kamionet "pežo bokser" u kome je jedan srpski državljanin pokušao da prokrijumčari 32 Avganistanca.
Migranti su predati u nadležnost Imigracione službe Mađarske, a srpski državljanin priveden sa krivičnom prijavom za krijučarenje ljudi.
Policijska kapetanija Županije Bačkiškun saopštila je da je duž auto-puta M5 juče privela 290 ilegalnih migranata.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšeno troje državljana Srbije u Mađarskoj

Izvor: Studio B, 01.Jul.2015

Mađarska policija uhapsila je troje državljana Srbije zbog šverca migranata na teritoriji pogranične Županije Čongrad...Kako je saopšteno, juče u 6:30 zaustavljeno je jedno vozilo italijanskih registarskih oznaka u kojem je zatečeno 10 državljana Iraka i Sirije koji nisu mogli dokazati svoj...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.