Tri pasoša Darka Šarića

Izvor: Politika, 25.Jan.2010, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri pasoša Darka Šarića

Stariji brat Darko je najverovatnije u Švajcarskoj, a mlađi Duško u Pljevljima prisustvovao je pretresu kuća i lokala

Glavni osumnjičeni za šverc 2,1 tone kokaina zaplenjenog u Urugvaju, Darko Šarić najverovatnije se nalazi u Švajcarskoj, saznaje „Politika” iz pouzdanih izvora bliskih istrazi. Navodno, u toj zemlji uživa zaštitu jednog biznismena poreklom sa naših prostora. Kako nezvanično saznajemo, srpski istražni organi trenutno proveravaju sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da Darko Šarić preko tog biznismena pere novac zarađen od trgovine narkoticima.

Prema informacijama do kojih je došao naš list, Darko Šarić ima tri pasoša. Navodno jedan je švajcarski i taj mu je najverovatnije obezbedio biznismen koji mu sada pruža zaštitu. Drugi pasoš koji Šarić poseduje je putovnica Hrvatske. Postoji sumnja, saznaje „Politika”, da je ta putna isprava poreklom iz konzulata Hrvatske u Mostaru, odakle je pre 11 godina ukradeno 930 putnih isprava. Podsetimo, te pasoše koriste mnogi kriminalci sa prostora bivše SFRJ, a poznato je da je putovnicu poreklom iz Mostara koristio i Milorad Ulemek Legija. Treći pasoš koji Šarić poseduje je plavi pasoš SR Jugoslavije. Njega je legalno dobio 2004. godine.

Kako saznajemo, Darko Šarić je dobio državljanstvo Srbije 30. maja 2005. godine. Biometrijsku ličnu kartu je podigao 26. januara prošle godine u Policijskoj stanici Novi Beograd. Nema podataka da je tražio novi, crveni pasoš Srbije.

Duško Šarić, rođeni brat osumnjičenog Darka, nalazi se u rodnim Pljevljima. Iako se od početka istrage sumnjalo da je i Duško Šarić učestvovao u organizaciji šverca 2,1 tone kokaina, dokazi za to nisu pronađeni, te krivična prijava protiv njega nije ni podneta. Dakle, nema konkretnih materijalnih dokaza koji bi dali osnova tim sumnjama da je učestvovao u švercu narkotika. Prema informacijama koje ima naš list, Duško Šarić je prekjuče u Pljevljima prisustvovao pretresu objekata čiji je on vlasnik.

Pretresi u Pljevljima su započeli nakon što je Nacionalni biro Interpola u Beogradu raspisao crvenu poternicu za pljevaljskim biznismenima Darkom Šarićem i Goranom Sokovićem zbog sumnje da su organizovali šverc kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Šarić je poslednji put viđen u Pljevljima pre deset dana i od tada mu se gubi svaki trag. Gotovo istovremeno nestao je i Soković, za koga policija, takođe, sumnja da je napustio Crnu Goru.

Do potrage za Darkom Šarićem je došlo, nakon što je on izgubio zaštitu u pojedinim krugovima bliskim vlasti Crne Gore, kao što je naš list objavio pre nekoliko dana. Crnogorska policija saopštila je da je počela potragu za Šarićem u Pljevljima i drugim gradovima u kojima bi mogao da boravi. Policija je pretresla njegovu kuću i poslovne prostore u Pljevljima i Kotoru, gde Šarić poseduje diskoteku „Maksimus”.

D. Telesković

[objavljeno: 26/01/2010]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkriveno nekoliko računa braće Šarić u Švajcarskoj

Izvor: Danas, 25.Jan.2010

Po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal već pet meseci traje finansijska istraga imovine kontroverznog biznismena Darka Šarića i njegovog brata, nezvanično saznaje Danas. Naš sagovornik kaže da je policijski posao pri kraju. Na meti istrage osim kuća, stanova i lokala u Srbiji i inostranstvu,...

Nastavak na Danas...

Ličnost Danas: Darko Šarić

Izvor: Danas, 26.Jan.2010, 21:06

Protiv kontroverznog biznismena iz Pljevalja Darka Šarića srpsko Tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala pokrenulo je istragu zbog sumnje da organizovao šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike. Ubrzo je za njim raspisana i crvena poternica Interpola, a pretreseni su i brojni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.