Tri nedelje bez istine o krađi šina

Izvor: Blic, 07.Mar.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri nedelje bez istine o krađi šina

Železnice Srbije ni posle tri nedelje nisu uspele da utvrde kako je nestalo 1.900 metara pruge u šabačkom kraju. Nadležne službe javnog preduzeća ne znaju šta se desilo, pa će ovim slučajem morati da se pozabavi unutrašnja kontrola. Manjak od 1.900 metara pruge konstatovan je u zapisniku o primopredaji između starog i novog šefa pružne deonice Šabac kada je otkriveno da nedostaje IV kolosek u stanici Šabac i I i III kolosek u Dublju Mačvanskom.

U Železnicama kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je Milovan Marković, generalni direktor, od „Blica nedelje" saznao je da je nestalo 1.900 metara pruge u šabačkom kraju. U javnom preduzeću se pravdaju da su veliko preduzeće sa više od 19.000 radnika i navode da se zapisnici sa primopredaja dužnosti dostavljaju hijerarhijski direktno odgovornim rukovodiocima, ne i generalnom direktoru.

– Nakon što je „Blic" dostavio pitanja o pruzi Ruma–Šabac–Zvornik, na zahtev direktora Milovana Markovića, stručne službe analizirale su šta se dogodilo sa 1.900 metara pruge u Šapcu. S obzirom na nepotpune i protivurečne činjenice koje su ove službe utvrdile, direktor Marković sa svojim najbližim saradnicima odlučio je da prepusti Unutrašnjoj kontroli da utvrdi istinu. Nakon njenog izveštaja direktor će odlučiti o daljim postupcima i utvrđivanju eventualne odgovornosti. Ukoliko istraga bude pokazala da je pruga ukradena i da je to neko namerno u Železnicama prikrivao, u postupak će biti uključeni MUP i pravosudni organi – saopštavaju u Železnicama.

Inače, o nestanku pruge bi ponešto mogli da kažu i Ljubiša Milošević, bivši šef pružne deonice Šabac u čijoj nadležnosti su bile nestale šine, i njemu nadređena Eli Melentijević, šef sekcije ZOP Sremska Mitrovica, koja ima zapisnik.

– Pruga je isečena i prodata kao staro gvožđe. Šteta sigurno nije mala jer kilometar nove pruge košta od dva do tri miliona evra. Ali veoma bi bilo interesantno da se rasvetli ceo slučaj jer ne može tek tako da nestane dva kilometra pruge. Potrebna je i radna snaga i mašine da se tako nešto skine i odnese i nije se to desilo preko noći. Sve ovo govori da su se neki previše osilili kad su mislili da im to može proći – objašnjava sagovornik iz Železnica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.