Trener vozio pijan, dečak poginuo

Izvor: B92, 08.Jul.2011, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trener vozio pijan, dečak poginuo

Beograd -- Jedan dečak poginuo, a četrnaestoro dece je povređeno u blizini Žagubice kad se prevrnula traktorska prikolica u kojoj su se vozili. Vozač imao alkohol u krvi.

Jedno teže povređeno dete je tokom noći prebačeno na lečenje u Beograd, dok su jutros nakon ponovnog pregleda još dva pacijenta upućena za Beograd.

Nesreća se dogodila na putu ka Žagubici, kada se traktor koji je vozio decu na izlet prevrnuo. Traktor je vozio njihov trener Dalibor Topić, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je imao 0,99 promila alkohola u krvi.

Lekarka Zorica Stojiljković, direktorka zdravstvenog centra u Petrovcu na Mlavi, u kome su povređeni smešteni, rekla je za B92 da su ostali pacijenti u dobrom zdravstvenom stanju i izvan životne opasnosti.

Lekarka je precizirala i da su u nesreći povređeni i lekar koji je išao kao pratilac dece i dva trenera.

Od 14 povređenih osoba, pet je zadobilo povrede glave sa komocijom mozga, a od toga tri sa težom komocijom mozga, objasnila je dr Stojiljković.

Jasmina Tišma iz Policijske uprave Požarevac kaže za B92 da je vozaču traktora Daliboru T. utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.

"Požarevačka policija je odredila zadržavanje Daliboru T. u trajanju do 48 sati zbog sumnje da je izvšio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Izvršenim alkotestiranjem na licu mesta, policija je utvrdila da vozač traktora u organizmu ima 0,99 promila alkohola", kazala je ona.

Sutra dan žalosti

Opština Žagubica odlučila je da subotu, 9. jul, proglasi danom žalosti. Opštinsko veće opštine Žagubica na današnjoj vanrednoj sednici donelo i odluku da se porodici preminulog P. A. dodeli jednokratna novčana pomoć u iznosu od 100.000 dinara.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović izjavio je da u Srbiji ne postoji pravilnik o organizovanom prevozu dece na sportske manifestacije, nego samo na đačke ekskurzije i istakao da bi to hitno trebalo urediti.

"Postojeći pravilnik reguliše samo prevoz dece na đačke ekskurzije, ali pod pravilnik ne spada prevoz kulturno-umetničkih društava ili sportskih klubova. Zato bi hitno trebalo regulisati sve oblike organizovanog prevoza dece", rekao je Okanović.

Okanović je rekao da ne bi trebalo prejudicirati ničiju krivicu za nesreću u Žagubici pre zvaničnog utvrđivanja uzroka nesreće.

"Evidentno je, međutim, da je na traktorskoj prikolici prevoženo više od pet osoba, koliko je dozvoljeno zakonom, kojim je propisano i da oni koji se voze na prikolici ne smeju sedeti na stranicama, da stoje i da budu na teretu koji je viši od stranice prikolice", rekao je Okanović.

Povređena deca su članovi Karate kluba Japan-Beograd.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.