Izvor: RTS, 24.Maj.2022, 15:15

Treći put odloženo pripremno ročište Belivuku i njegovoj grupi

U Specijalnom sudu u Beogradu nije održano ni treći put zakazano pripremno ročište u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.
Ovoga puta pripremno ročište nije održano zbog toga što je Veljko Belivuk otkazao punomoćje svom advokatu Nikoli Ristoviću.

Pripremno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ročište se odlaže za 13. i 15. jun.
"Otkazano je punomoćje pojedinim advokatima i onda nije bilo procesnih pretpostavki. Sud je izdao nalog da se nađe advokat u roku od tri dana i to je to. Inače će biti postavljen po službenoj dužnosti", naveo je Dragoš Cukavac, advokat odbrane.
Pripremno ročište odlagano je već dva puta, prvi put zbog zahteva za izuzeća postupajućih sudija i tužilaca, a drugi put krajem aprila zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac Belivuka, Miljkovića i drugih optuženih.
Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšeni su 4. februara prošle godine pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe "Principi".
Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pripremno ročište u postupku protiv Belivukove grupe ponovo odloženo

Izvor: Radio 021, 24.Maj.2022

Pripremno ročište u postupku protiv grupe Veljka Belivuka zbog pet ubistava pred Specijalnim sudom je ponovo odloženo.

Nastavak na Radio 021...

MILJKOVIĆ OTKAZAO PUNOMOĆJE ADVOKATU: Otkriveno kako se branio Mare Mesar - zatražio reč, pa odložio ročište

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2022

Pripremno ročište protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ponovo je danas odloženo po treći put, a novo je zakazano za 13. i 15. jun ove godine...Advokat Vesna Golubovic, koja zastupa udovicu Gorana Veličkovića žrtve klana Veljka Belivuka rekla je da se "Marko Miljković obratio sudu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.