Izvor: Blic, 30.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća istraga protiv Glavaša

Treća istraga protiv Glavaša

ZAGREB - Protiv Branimira Glavaša, optuženog za zločine nad Srbima, započeta je i treća istraga za zločine nad srpskim civilima i zarobljenicima u Osijeku 1991. godine, otkriva zagrebački 'Večernji list'.

List piše da se već dugo istražuje Glavaševa uloga u 'slučaju Crvena vojarna'. Hrvatskoj je, piše list, dostavljena dokumentacija koju su prikupili istražitelji haškog tužilaštva.

Glavaš, general Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojske, od četvrtka se nalazi u zagrebačkom zatvoru u Remetincu. Odmah po dolasku, započeo štrajk glađu iz protesta što su mu 'iz političkih razloga prilepili odgovornost' i za ubistva srpskih civila na obali Drave 1991. godine. Preko jednog od svojih advokata poručio je da će, ako se situacija ne promeni, glađu štrajkovati 'sve do smrti'.

Njegove pristalice u Osijeku pale sveće za Glavaša. S druge strane oduševljeno posmatraju i komentarišu ogromni grafit 'Živeo HDZ', koji se pojavio u centru grada, ispisan ćirilicom. Grafit je podrugljiva poruka Sanaderu i aktuelnoj vlasti u Zagrebu da su stali na stranu 'agresora iz 1991'.

M. Š.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.