Tražila sastanak sa Batićem

Izvor: Glas javnosti, 23.Jul.2009, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tražila sastanak sa Batićem

BEOGRAD - Nataša Torbica (38), koja je u utorak po podne pokušala da uđe u zgradu parlamenta sa pištoljem, tokom dana bi trebalo da bude saslušana u Prvom opštinskom sudu. Kako smo juče saznali, neizvesno je za šta će tačno biti osumnjičena, odnosno da li će odgovarati samo za nošenje oružja bez dozvole ili i za izazivanje opšte opasnosti. O kvalifikaciji će biti odlučeno pošto stignu rezultati veštačenja pištolja.

Lako do dozvole

U skladu sa Zakonom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << o oružju i municiji, oružje se može nabavljati uz odobrenje nadležnog policijskog organa u opštini u kojoj podnosilac zahteva ima prebivalište.

Za nabavljanje oružja, pored zahteva, potrebno je uverenje iz suda da protiv podnosioca nije pokrenuta istraga ili podignuta optužnica, uverenje ovlašćene organizacije o obučenosti za rukovanje vatrenim oružjem, kao i dokaz o uplaćenoj administrativnoj taksi. Međutim, zabranjeno je nošenje oružja bez posebne dozvole. Takvu dozvolu mogu dobiti građani koji u postupku dokažu da za to postoje izuzetno opravdani razlozi bezbednosti. Oružje se može prenositi bez posebne dozvole, ukoliko je rasklopljeno i odvojeno od municije.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

U torbici Torbice utoka

Izvor: Kurir, 22.Jul.2009, 13:10

BEOGRAD - Nataša Torbica (38) iz Grocke pokušala je juče pre podne da sa pištoljem M-70 uđe u zgradu Doma Narodne skupštine u Beogradu, ali su je na ulazu zaustavili policijski službenici koji rade na poslovima obezbeđenja. Prilikom prolaska kroz metal-detektor vrata, aktivirao se sigurnosni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.