Tražićemo najstrožije kazne

Izvor: S media, 19.Sep.2009, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tražićemo najstrožije kazne

Republičko javno tužilaštvo najoštrije je osudilo sinoćnji napad na francuske državljane na Obilićevom vencu u Beogradu i najavilo da će tražiti najstrožije zatvorske kazne za izgrednike.

“Ovo što se desilo zaista je strašno i svi smo šokirani. Policija traga i utvrdjuje identitet izgrednika ovog Krivičnog dela. Tužilaštvo ne samo da najoštrije osuđuje ovakav izgred nego će i procesuirati i krivično goniti sva ona lica čim im policija utvrdi identitet >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i tražićemo maksimalne zatvorske kazne i da se najrigoroznije kazne“ izjavio je za Radio S portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

On je dodao da taj incident predstavlja veoma ružnu sliku o Srbiji.

„Ovo je veoma ružna slika i o Beogradu, da dečko koji je došao kao gost iz Francuske , a ide na utakmicu, koji je normalno sedeo u kafiću i ispijao piće bude brutalno i svirepo pretučen, a da ničim to nije izazvao“ rekao je Zorić.

On je dodao da država Srbija i njeni i državni organi moraju da reaguju i istakao da će državno tužilastvo najoštrije reagovati u tom slučaju „kako bi poslalo jasnu poruku da ovakve stvari u Srbiji više ne smeju da se dogadjaju“.

„Nažalost poslata je loša slika i o Beogradu koji je uvek bio grad otvorenog srca, ravnopravnosti, demokratije i tolerancije i zaista ne smemo dozvoliti da zbog jedne grupice huligana, divljaka i primitivaca u svet odlazi ovakva slika o nama. Što se tužilastva tiče mi ćemo zaista tražiti maksimalne kazne za ove incidente“ zaključio je Zorić u izjavi za Radio S.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.