Izvor: B92, 01.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traži se izmeštanje vojnih objekata

Paraćin -- Odbornici Skupštine opštine Paraćin od Vlade Srbije zatražiće izmeštanje vojnih objekata sa teritorije te opštine.

Oni će to tražiti posle serije eksplozija, koje su se dogodile 19. oktobra, i velikih materijalnih šteta. "Svako dalje postojanje vojnih skladišta, municije i eksploziva na teritoriji opštine Paraćin predstavlja opasnost po živote, zdravlje i imovinu građana", ističe se u obrazloženju te odluke.

Predsednik opštine Ćuprija Ljubomir >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Marić rekao je Beti da je ovakav zahtev Vladi Srbije i Ministarstvu odbrane već uputila i ćuprijska opština, a sredinom meseca biće i na dnevnom redu sednice Skupštine opštine.

Danas je i autoput Beograd-Niš, na delu od Ćuprije do Paraćina, bio zatvoren od 12 do 14 časova zbog uništavanja eksplozivnih sredstava nađenih blizu vojnog skladišta kod Paraćina. Sva vozila biće preusmerena na regionalni putni pravac Jagodina-Paraćin.

Eksplozivna sredstva rasuta su u eksploziji vojnog skladišta na Karađorđevom brdu 19. oktobra. Tom prilikom pričinjena je znatna šteta na javnim i privatnim objektima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.