Traže pošteno suđenje

Izvor: Glas javnosti, 29.Jun.2009, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže pošteno suđenje

UŽICE - Porodica Lojaničić iz Nove Varoši uputila je ovih dana na adrese Skupštine Srbije, Narodne kancelarije, Ministarstva pravosuđa, Vrhovnog saveta pravosuđa i Fonda za humanitarno pravo pismo u kome traže „pošteno suđenje, za udes u kome su pre četiri godine u Užicu poginula dvojica članova ove porodice“. Lojaničići uz zahtev, tvrde u pismu da je tokom postupka pred nadležnim organima učinjen niz propusta i nepravdi.

Opštinski sud u Užicu oslobodio je pre dvadesetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dana optužbe Miloša Radosavljevića (25) koga je optužnica teretila da je 31. jula 2005. godine na magistrali Požega - Užice, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Miroljub Lojaničić (51) iz Nove Varoši i njegov sin Zoran (23). Optužnicom koju je zastupalo Opštinsko javno tužilaštvo u Užicu, Radosavljeviću je na teret stavljeno da je upravljajući svojim vozilom, zbog neprilagođene i nedozvoljene brzine prešao najpre u desnu, a zatim i na levu stranu kolovoza gde se sudario sa „golfom dvojka“ u kome su bili Lojaničići.

Saopštavajući presudu, sudija Verica Pantelić rekla je da nema dokaza da je optuženi počinio krivično delo onako kako je navedeno u optužnici.

- Na osnovu naloga Suda, Institut Saobraćajnog fakulteta izvršio je veštačenje i stav veštaka jeste da brzina kojom se kretao „mercedes“ kojim je upravljao Radosavljević nije u uzročno-posledičnoj vezi sa nesrećom. Dakle, uzrok nezgode nije u brzini „mercedesa“, uzrok je prelazak ovog vozila na levu stranu, a obaveza suda jeste da vodi računa o činjeničnim navodima optužnice - rekla je sudija Pantelić.

- Sramota, sramota... Neka vam ova presuda služi na čast! Moji brat i sinovac, moja mladost trune, a on se slobodno šeta po Beogradu. Svaka vam čast sudija za ovu presudu - reagovao je burno, odmah posle izricanja presude, još u sudnici, Dragoljub Lojaničić, brat stradalog Miroljuba.

Lojaničići u pismu tvrde da zamenik opštinskog tužioca u Užicu najpre odustao od krivičnog gonjenja Radosavljevića, a da se pridružio tek na trećem ročištu, pošto je krivično gonjenje preuzela porodica. Porodica dvojice poginulih u opširnom pismu tvrdi da je tokom uviđaja i dalje u postupku načinjen čitav niz propusta službenih i drugih lica u i da je rezultat svega - oslobađajuća presuda.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.