Izvor: Glas javnosti, 18.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže izuzeće sudije

BEOGRAD - Suđenje po tužbi države Srbije protiv porodice Milošević zbog protivpravnog prisvajanja kuće u Užičkoj 34 u Beogradu juče je odloženo zbog zahteva advokata optuženih za izuzeće sudije, javila je Beta. Momo Raičević, advokat porodice Slobodana Miloševića, rekao je da je primoran da zatraži izuzeće sudije Mirjane Prentović zbog „očigledne pristrasnosti“.

On je dodao da je sudija „pod pritiskom zbog reizbora“, kao i da je „donela odluku pre suđenja“. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Posle tog zahteva, suđenje je obustavljeno dok se predsednik Drugog opštinskog suda ne izjasni o zahtevu odbrane za izuzeće sudije.

„Nemate nameru da vodite suđenje već sprovodite odluke, a zna se i čije“, rekao je Raičević, koji je pravni zastupnik Mirjane Marković i Marka Miloševića, a juče je sudu uručio i punomoćje Marije Milošević da je zastupa.

Raičević je ponovio da republički javni pravobranilac ne može da vodi postupak, jer je, kako je naveo, druga strana u kupoprodajnom ugovoru za tu kuću bila Republika Srbija.

Raičević je dodao i da je Milošević kupio spornu kuću u julu 1999. godine, a ne za vreme bombardovanja tadašnje Savezna Republike Jugoslavije. Raičević je tražio i da sud obavi uviđaj na licu mesta i da se u svojstvu svedoka saslušaju tadašnji predsednik Stambene komisije Vlade Srbije Branislav Ivković i članovi te komisije, ali je sud odbio te predloge.

 Bivši predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević kupio je kuću marta 1999, kao i da je plac i kuću platio manje od 10.000 tadašnjih nemačkih maraka.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.