Tužilaštvo nema dokaze da je Džajić nekog oštetio

Izvor: Blic, Tanjug, 08.Sep.2009, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo nema dokaze da je Džajić nekog oštetio

Beograd - Istraga protiv Dragana Džajića, bivšeg predsednika FK Crvena zvezda, traje već 19 meseci, ali tužilaštvo do danas nije našlo nijedan dokaz da je novac uplaćen na njegov račun ili otišao u njegove ruke. Nije utvrđeno ni ko je oštećen. Zvezda, igrači, država Srbija ili Fudbalski savez Srbije. Zahtevamo da se postupak ubrza, navode branioci Dragana Džajića, bivšeg predsednika Zvezde osumnjičenog da je od transfera petorice nekadašnjih fudbalera crveno-belih prisvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nekoliko miliona evra.

Advokatski tim bivšeg predsednika Zvezde Milan Vujić, Dragan Savić i Velislav Milutinović juče je na konferenciji novinarima podelio fotokopije dokumenta za koji tvrde da je sporazum transfera Ivana Dudića u Benfiku iz Lisabona iz 2000. Džajić se tereti da je s menadžerom Rankom Stojićem prisvojio pet miliona maraka od tog transfera.

- Sud u Lisabonu je transfer Dudića u Benfiku proglasio ništavnim, a naše tužilaštvo to stavlja na teret Džajiću - rekao je Vujin.

Branioci tvrde da su u ugovoru Perice Ognjenovića prilikom prelaska u madridski Real 1999. godine pojedini segmenti pogrešno prevedeni. Od tog transfera, tvrde advokati, Zvezdi su pripala dva miliona evra, a fudbaleru milion i „nema dokaza da je neko uplatio novac na lični račun bivšeg predsednika Zvezde”.

Vujin je naveo da se Džajić ne plaši postupka, aktivno učestvuje u njemu i nema nameru da beži. Kako tvrdi Vujin, Džajić se uredno javlja istražnom sudiji koji mu je ranije odobrio put u Crnu Goru radi lečenja, dao mu je i pasoš koji je posle povratka vratio u sud.

- Istražni sudija do danas se nije obratio klubovima u koji su otišli fudbaleri, ni savezima, da proveri uplate - rekao je Vujin.

On je negirao pisanje pojedinih medija da će postupak protiv Džajića i bivših funkcionera Zvezde preuzeti Specijalni sud. U istrazi protiv Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, nekadašnjih funkcionera crveno-belih osumnjičenih da su prisvajali novac od transfera igrača, treba da budu saslušana još dva svedoka, bivša člana Upravnog odbora kluba sa „Marakane”.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Advokati: Džajić nije nikoga oštetio

Izvor: S media, 07.Sep.2009, 16:10

Advokatski tim nekadašnjeg direktora fudbalskog kluba "Crvena zvezda" Dragana Džajića saopštio da u krivičnom postupku protiv njihovog klijenta - nema oštećene strane, kao i da tužilaštvo ne poseduje nijedan dokaz koji bi na to ukazao. ..Džajić je osumnjičen da je zloupotrebio službeni...

Nastavak na S media...

Džajini advokati: "Medijska hajka na našeg klijenta"

Izvor: Sportske.net, 07.Sep.2009

Tužilaštvo nije iznelo za 17 meseci nijedan dokaz da je novac legao na račun Dragana Džajića, a navodi da će slučaj završiti pred specijalnim sudom su netačni, poručio Džajićev advokatski tim. Pojedini mediji predvode hajku na bivšeg predsednika Zvezde.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.