Tramvaj izleteo iz šina – jedna osoba poginula, šestoro povređenih

Izvor: RTS, 12.Nov.2018, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramvaj izleteo iz šina – jedna osoba poginula, šestoro povređenih

Jedna osoba je poginula, a šestoro je povređeno u nesreći koja se dogodila na uglu Resavske i Krunske ulice kada je tramvaj iskočio iz šina. Nekoliko sati ulica je bila zatvorena za saobraćaj i za pešake.
Tramvaj na liniji 12L se na raskrsnici Resavske i Krunske ulice sudario sa vozilom "dačija", nakon čega se tramvaj zaneo, prednjim delom iskočio iz šina i udario pešaka koji je preminuo od zadobijenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povreda, nezvanično saznaje RTS.

Teške povrede opasne po život zadobili su vozač tramvaja i vozač automobila "dačije" u koji je tramvaj udario. Oni su prevezeni u Urgentni centar.
Tri putnika iz tramvaja, među kojima je i trudnica, lakše su povređena, i nalaze se u Urgentnom centru, dok je jedan putnik na Ortopediji na Banjici.
Policija je obavila uviđaj. Resavska ulica je bila zatvorena za saobraćaj, kao i za pešake.
"Parking servis" je uklonio "dačiju", a radnici GSP-a vratili tramvaj u šine kako bi ga odvezli do najbližeg depoa. 
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je mesto saobraćajne nesreće i rekao da se ne pamti da se nešto slično dogodilo u Beogradu, ali da postoje sigurnosne kamere, koje će pomoći da se razjasni kako je do nesreće došlo.
"Jedina poruka koju mogu da pošaljem je da svi budemo pažljiviji u saobraćaju da nam se ovakve stvari ne bi ponovile", rekao je Radojičić.

Direktor GSP-a Radiša Momčilović rekao je da je teško u ovom trenutku govoriti o okolnostima pod kojima se nesreća dogodila, ali da, prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže, automobil "dačija logan" je prošao na crveno svetlo i udario u prednji deo tramvaja.
Od siline udarca tramvaj je izleteo iz šina, udario u drvo, pokosio pešaka i zaustavio se tik uza zid jedne zgrade, rekao je Momčilović.
"Imamo video-snimak u tramvaju i video-snimke sa okolnih objekata koji će nam pomoći da rasvetlimo pod kojim okolnostima se dogodila ova nesreća", rekao je Momčilović.
Nesreća se dogodila oko 8.15.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tramvaj izleteo iz šina u Beogradu, jedna osoba stradala

Izvor: Radio 021, 12.Nov.2018

Jedna osoba je poginula, a šestoro je povređeno u nesreći koja se oko 8:15 časova dogodila na uglu Resavske i Krunske ulice u Beogradu, kada je tramvaj iskočio iz šina...Teške povrede opasne po život zadobili su vozač tramvaja i vozač automobila "dačije" u koji je tramvaj udario. Oni su prevezeni...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.