Izvor: B92, 24.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramvaj izleteo iz šina

Beograd -- Tramvaj na liniji 2 izleteo je iz šina u Nemanjinoj ulici, lakše je povređeno 11 ljudi koji su zbrinuti u Urgentnom centru.

Tačan uzrok nesreće će biti poznat tek posle istrage, a prema prvim procenama do iskakanja iz šina je došlo jer skretnica nije bila postavljena u pravi položaj. Tramvaj težak dvadeset tona izleteo je iz šina pri brzini malo većoj od deset kilometara na sat.

Putnici koji su bili u tom delu tramvaja uglavnom su ugruvani. Neki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su posečeni staklom koje se razbilo kada je tramvaj nalegao na stub žičane instalacije. Kasnije večeras je saopšteno da je šestoro povređenih iz Urgentnog centra pušteno kućama.

Tek kada bude bila završena istraga znaće se šta je uzrok nesreće. "Treba da vidimo da li je skretnica bila otvorena. Teško je u ovom trenutku reći šta je. Treba da uzmemo izjave svedoka da sklopimo kockice, i da znamo šta je uzrok nesreće", kaže Slaven Tica, direktor GSP-a.

Podsetimo, ove godine su potpuno rekonstruisane i Savska i Nemanjina ulica, gde su pored novog asfalta stavljene i nove šine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.