Tragičan epilog: Preminula devojčica

Izvor: Press, 24.Jul.2010, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragičan epilog: Preminula devojčica

Petogodišnja V. Đ. podlegla je povredama koje je zadobila prilikom pada sa trećeg sprata Petogodišnja devojčica V. Đ., koja je u utorak teško povređena kada je pala sa trećeg sprata zgrade u Spasenovićevoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo preminula je juče u dečjoj klinici u Tiršovoj.Devojčici su hitno, pre dva dana, operisana pluća. Ipak, dete, nažalost, nije uspelo da preživi.
- Mi smo se svim silama borili da spasemo život >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << devojčice koja je pala sa zgrade u Žarkovu. Iako je na početku izgledalo kao da će preživeti, njeno stanje se pogoršalo i nažalost, V. Đ. nije uspela da se izbori sa teškim povredama. Ona je u toku jučerašnje noći podlegla povredama - kaže izvor Pressa u bolnici u Tiršovoj.
Juče, u Žarkovu u Spasenovićevoj ulici na broju 3, u stanu 28 koji je u vlasništvu Dese Radić, iz kojeg je mala V. Đ. i ispala, vladala je tuga. Reporteri Pressa su zakucali na njihova vrata koja je otvorio vidno skrhani otac i odbio da prokomentariše nemili događaj.
- Izvinite, mislim da zaista nije trenutak da dajemo nikakve komentare za medije. Molim vas da nas razumete - rekao je vidno potreseni otac, a iz stana se „čuo" samo sablasni muk. Sa vrata je bilo uočljivo više buketa cveća.
Komšije, koje stanuju u istoj zgradi, kažu da su jako potresene vestima o smrti male V. Đ.
- Zaista, ovo je strašno! Ne mogu da zamislim kako je tim jadnim roditeljima. Pre nedelju dana sam zatekao porodicu kako veselo ulazi u zgradu i priča. Samo sam im mahnuo glavom, a oni su mi uzvratili osmehom - priča jedan od komšija.
On dodaje da je tada video malu V. Đ. kako trčkara kroz zgradu i da u tom trenutku ništa nije ukazivalo na tragičan događaj koji će uslediti. Kako kaže, o stanju devojčice se informisao putem medija jer mu je bilo neprijatno da pita roditelje, i dodaje da se svakodnevno molio bogu da devojčica preživi.
Da podsetimo, petogodišnja V. Đ. je prošle srede oko 14 časova pala sa terase na trećem spratu zgrade u Žarkovu. Odmah nakon toga, na mesto nesreće stigli su lekari Hitne pomoći i ukazali joj neophodnu negu. Još u tom trenutku, bilo je jasno da su povrede veoma ozbiljne i da će mala V. Đ. teško uspeti da preživi.
- Devojčica je zadobila izuzetno teške povrede. Na glavi ima veliki hematom, povredu stomaka, pluća i prelom desne butne kosti. Nakon prve pomoći prevezli smo je u Urgentni centar na odeljenje za reanimaciju - rekla je tada portparolka Hitne pomoći doktorka Nada Macura.
Nakon intervencije u Urgentnom centru, V. Đ. je prebačena u dečju kliniku u Tiršovoj ulici gde su joj pre dva dana i operisali pluća, ali je u noći između petka i subote podlegla povredama.   

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.