Tragedija u Boru: Upao u provaliju duboku 400 metara i poginuo

Izvor: Press, 01.Nov.2010, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija u Boru: Upao u provaliju duboku 400 metara i poginuo

Stojan Mamutovski (65) pronađen je juče ujutru mrtav u provaliji dubokoj 400 metara starog površinskog kopa u Boru! Policija istražuje da li se Stojan okliznuo i pao u ambis ili je izvršio samoubistvo. Stojan Mamutovski boravio je preksinoć u stanu brata od tetke Šaina Memedovskog, odakle je pijan kasno uveče krenuo kući. Sami Mustafi, sestrić nastradalog Stojana, saznao je juče ujutru da njegov ujak nije stigao kući, pa je najpre otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << do bolnice da proveri da mu se nešto nije desilo.- Kako ujaka nije bilo u bolnici, pošao sam ivicom starog kopa, putem kojim je ujak trebalo preksinoć da prođe. Slučajno sam na ivici provalije ugledao njegovu trenerku, patike i kapu, koja je bila okačena o stub zaštitne ograde. Prišao sam ambisu i ugledao njegovo telo - priča Mustafi.
Mamutovski ima četvoro dece, tri ćerke i sina, koja ne žive u Boru, a nakon smrti supruge živeo je sa drugom ženom. Prema priči rođaka sa njom se svakodnevno svađao, a navodno je jednoj komšinici pre nekoliko dana rekao da će da se ubije.
Telo Mamutovskog su vatrogasci i specijalci Policijske uprave u Boru, nakon nekoliko sati, specijalnim užadima izvukli iz ambisa napuštenog rudnika. Policijska istraga o razlozima smrti Mamutovskog je u toku.
Podsetimo, gotovo sa istog mesta u ambis površinskog kopa pre dve godine skočio je i poginuo Ramiz Hajrula (40) zbog duga za električnu energiju u visini od 60.000 dinara.
U policiji pretpostavljaju da se radi o samoubistvu, pošto je telo nađeno u kopu iz koga je vatrogasna služba u poslednjih nekoliko godina više puta izvlačila leševe. Rukovodstvo RTB-a je ograđivalo ivicu kopa, ali opasnost nije otklonjena pošto su zaštitnu žicu non-stop krali.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.