Tragedija na trci, troje mrtvih

Izvor: B92, 19.Avg.2012, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija na trci, troje mrtvih

Tara -- Tri osobe su poginule i jedna je povređena kada je tokom međunarodne brdske trke na Tari automobil uleteo u publiku. Privedene tri osobe zbog tragedije.

Povređeni su najpre prevezeni u užičku bolnicu, a povređeni mladić Nikola Trišić (30) iz Bajine Bašte preminuo je na putu do bolnice.

Povređena Jovana Trišić (27) iz Bajine Bašte je sa povredama glave prebačena u Beograd, ali je podlegla povredama.

"Jovana. T. (27), koja je prebačena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Urgentni centar iz Užica preminula je u 17.50", izjavio je za agenciju Beta portparol te zdravstvene ustanove Drago Jovanović.

Dragiša Jakovljević iz Petrovca na Mlavi preminuo je u užičkoj bolnici, posle operacije.

Dežurni anesteziolog užičke bolnice Jelena Raković je za B92 rekla da je njegovo stanje bilo opasno po život zbog povreda glave i da je odmah upućen na operaciju.

Četvrti pacijent Stefan jakovljević (17), sin preminulog Dragiše, kako je ona navela, nije životno ugrožen i nalazi se na Odeljenju dečje hirurgije.

Nesreća se dogodila oko 12.30 na trci u kojoj je učestvovalo oko 60 takmičara, uglavnom iz regiona.

Policija je večeras privela na saslušanje u Bajnoj Bašti tri osobe zbog današnje nesreće.

Kako je Tanjugu rekla načelnica policijske uprave u Užicu Dragica Jevtović, policija je privela direktora trke, pomoćnika za bezbednost i predsednika sportske komisije, zbog neadekvatnog obezbedjenja trke i prisustva publike na nebezbednim mestima, ne navodeći imena privedenih.

Jevtović je kazala da će više detalja biti poznato sutra, kada će medijima biti prosledjeno saopštenje.

Vozač Branimir Simić iz Bjeljine na oko 500 metara od cilja, kod Jasikovice izgubio je kontrolu nad vozilom i uleto u publiku.

Odlukom organizatora trka je prekinuta.

Predstavnik auto-kluba "Balkan", organizatora trke "Tara 2012", Dragan Simić izjavio je da je sve bilo preduzeto da se trka obezbedi i da je publika bila uklonjena sa nebezbednih mesta, na kojima je bio pojačan broj redara.

"Pre nego što je trka puštena, pomereni su ljudi, sve je napravljeno po elaboratu, tako da istražujemo zbog čega je neko bio na tom mestu i izaći ćemo kasnije sa tim u javnost", rekao je Simić RTS-u.

Simić dodaje da se ove trke već 20 godina organizuju bez većih incidenata, i da su na mestu gde se dogodio incident, zbog velikog broja publike, pojačali bezbednosne mere.

Jedan od očevidaca, dugogodišnji automobilski sportski radnik Goran Perović iz Bajine Bašte, za Novosti je ispričao kako je došlo do nesreće.

"Vožena je prva trka. Na nekoliko krivina pred ciljem, na samom ulazu na Kaluđerske bare, blizu raskrsnice koja vodi u naselje Jasikovice, začula se jaka škripa auta i ja sam povikao: „Ljudi, pazite!“ Vozač je u krivini izgubio kontrolu, udario u branik i uleteo u publiku, koja je bila izvan obeležene trake. Na proplanku, s kojeg je preglednost staze najbolja, u momentu nesreće bilo je najmanje 2.000 posmatrača i pravo je čudo da tragedija nije bila i veća", kaže Perović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.