Izvor: Blic, 31.Maj.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorović: Srbi uhapšeni zbog majica Kosovo je Srbija

Braća Miomir (24) i Miloš (25) Stojanović iz Gnjilana uhapšeni su na regionalnom putu Gnjilane-Bujanovac jer su nosili majice sa natpisom „Kosovo je Srbija”, rekao je danas funkcioner Ministarstva za Kosovo i Metohiju Milorad Todorović.



On je agenciji Beta kazao da su mladići uhapšeni pre dva dana na punktu „Bela zemlja” i sprovedeni kod opštinskog tužioca u Gnjilanu.

Sudija im je odredio da zbog nošenja majica plate po 250 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evra ili provedu po 60 dana u zatvoru.

„Imao sam u rukama presudu koja je više nego smešna, i u kojoj se navodi da natpis na majici vređa javni moral većinskog naroda na Kosovu, što znači da se nošenje majica sa natpisom 'Kosovo je Srbija' tretira kao remećenje javnog reda i mira”, ocenio je Todorović.

Prema njegovim rečima, Albanci to koriste kao pritisak na Srbe i pokazuju kako će se ponašati prema Srbima kada na snagu stupi novi Ustav Kosova, 15. juna.

Braća Miomir i Miloš Stojanović platili su juče 500 evra kazne na račun opštinskog suda u Gnjilanu, kao i sudske troškove od 12 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.