Izvor: Blic, 05.Maj.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijanić najavio tužbu protiv Čkaljinog sina

Direktor Radiotelevizije Srbije Aleksandar Tijanić najavio je danas da će tužiti glumca Čedomira Petrovića, sina Miodraga Petrovića Čkalje, "zbog niza kleveta, neistina, uvreda, laži, sukoba interesa i falsifikata".



Kako se u saopštenju RTS-a navodi, Tijanić je naložio svom advokatskom timu da podnese tužbe zbog navoda "iznetih na račun Tijanića, poslovanja RTS-a i rukovodećeg tima Javnog servisa Srbije u listu 'Kurir' i na blogu B92."

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toga, "neumnim pozivom 'Tijaniću, dokaži da si nevin', Petrović odgovara za rušenje osnovnog principa međunarodnog pravnog poretka, starijeg od hrišćanstva a poteklog iz rimskog prava, da se vazda dokazuje svačija krivica a ne nečija nevinost", dodaje se u saopštenju.

Ovim, kako se ocenjuje, komičnim zahtevom "nanosi se grdna šteta pravnoj nauci, Palati pravde u ulici Savska 17 a, pravosudnom sistemu Srbije, Međunarodnom sudu pravde u Hagu i Pravnom fakultetu u Beogradu."

U pismu Tijaniću koje je danas objavljeno na Blogu B92, Petrović je "kao član Programskog odbora RTS-a i građanin Srbije" zatražio "dostavljanje konačnih finansijskih izveštaja za projekte "Eurosong 2008" i "Beovizija 2009".

Takođe, Petrović je zatražio da se iznese "dokaz o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje Anje Šuše na mesto rukovodioca za korporativni imidž RTS-a", kao i "sastav komisije i aneks ugovora kojim se Šuša imenuje da obavlja i posao direktora muzičke produkcije RTS-a".

U saopštenju RTS-a se ocenjuje da "samo odluka srpskog suda može da preseče ovu primitivnu hajku uzrokovanu svima razumljivom činjenicom da je generalni direktor RTS odbio da seriju Čkaljinog sina 'Neki čudni ljudi' - i posle utrošenih 320 hiljada evra građana Srbije i 16 hiljada evra njegovog honorara plus honorari za kćerku i zeta te pored značajnih intervencija - stavi na Prvi program."

"Pokazalo se da je bio u pravu. To je najmanje gledana serija u pola veka dugoj istoriji RTS-a", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor RTS najavio tužbu protiv Čedomira Petrovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2009, 20:37

BEOGRAD - Direktor Radiotelevizije Srbije Aleksandar Tijanić najavio je danas da će tužiti glumca Čedomira Petrovića, sina Miodraga Petrovića Čkalje, "zbog niza kleveta, neistina, uvreda, laži, sukoba interesa i falsifikata"...Kako se u saopštenju RTS-a navodi, Tijanić je naložio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.