Izvor: B92, 24.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak napad na taksistu

Beograd -- Dvojica maloletnika pucala su u taksistu "Žutog taksija" Lj.F. u blizini manastira Cenek, između sela Jakovo i Boljevac.

Metak je Filipoviću prošao pored samog srca, a sat posle zločina osumnjičeni su uhapšeni na manastirskom imanju, pet stotina metara od mesta na kome su ostavili žrtvu. Ranjeni taksista je operisan u bolnici na Bežanijskoj kosi i njegovo stanje je kritično.

Filipović se oko 10 sati radio vezom javio u centralu "Žutog taksija". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rekao je da je kod zgrade "Ineksa" primio u vozilo trojicu dečaka. Zatim je javljao da je sa njima usput stao kod Trga Republike, a potom da su izašli u Surčinu, da ih čeka da bi ih vozio do manastira Fenek.

Dispečer Saša Kuzmanović, koji je bio na licu mesta, za B92 kaže da su oko 10.30 časova dobili poziv u dispečerskom centru "Žutog taksija" od kolege 019, koji je rekao da je u opasnosti.

"Dobili smo to na način koji je uobičajen kod nas, pritiskanjem tastera na radio stanici. Nakon jednog minuta uspeo je da se i glasom javi da mu hitno treba pomoć, na putu za Boljevac, gde se nalazi neki manastir", kaže on.

"Odmah smo alarmirali kolege koji su reagovale na najbrži mogući način, pozvali smo policiju, koja je odmah reagovala, i nakon petnaestak minuta, pošto to ipak nije u centru grada, kolege su uspele da nađu njegovo vozilo i, kako su nam javili preko radio veze, našli su kolegu koji je ležao nedaleko od kola sa prostrelnom ranom", kazao je on.

Dvadesetak minuta kasnije teško ranjenog kolege su pronašle u žitu pored puta, desetak metara od automobila, a ekipa hitne pomoći prevezla ga je sa prostrelnom ranom u grudima u bolnicu na Bežanijskoj kosi, gde je operacija trajala šest sati.

Pištolj iz koga je pucano pronađen je u blizini puta, a policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih za ubistvo u pokušaju. Pretpostavlja se da su ga napali zbog pljačke, jer je u autu policija zatekla uništenu radio stanicu i ispreturane kasete.

Uhapšeni mladići prevezeni su u zemunsku policiju, gde su saslušani, biće im urađena i parafinska rukavica, na osnovu čega će biti jasno da li su oni krivi za ranjavanje taksiste ili nisu.

Kod uhapšenih momaka nađena je i kesa sa nekoliko hiljada dinara. Policija trenutno proverava sumnju da su uhapšeni odgovorni i za pljačku prodavnice u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu, iz koje je juče ujutru ukradeno 11.000 dinara.

Pljačka je izvedena u momentu dok je osumnjičene u susednoj ulici čekao taksista Filipović, ne sluteći šta se dešava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.