Izvor: B92, 13.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teška nesreća kod Novog Miloševa

Novi Sad -- Na magistralnom putu Kikinda-Novo Miloševo u teškoj saobraćajnoj nesreći poginulo je šest osoba, a jedna je teško povređena.

Do nesreće je došlo kada je putnički kombi, koji je prevozio zdravstvene radnike iz Sente na seminar u Lepenskom Viru, naleteo na preprečenu traktorsku prikolicu, punu kukuruza.

Generalni direktor Zdravstvenog centra u Senti, Tari Jene, potvrdio je za B92 da su nesreći povređene još dve medicinske sestre, od kojih je jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u teškom stanju u bolnici u Novom Sadu, gde se lekari bore za njen život.

"Preživelih ima, to su dve sestre, jedna je povređena, i verovatno će preživeti, a druga se u veoma teškom stanju nalazi na Kliničkom centru u Novom Sadu. Sestra koja se nalazi u veoma teškom stanju, prema najnovijim izveštajima, jeste na održavanju života, veštačkom disanju, zato što je životno ugrožena osoba."

Prema prvim rezultatima istrage dežurnog istražnog sudije iz Novog Bečeja Karolja Šmita, pre nego što je došlo do nesreće, vozač traktora sa dve pune prikolice, koji je bio preprečen na putu, pokušao je da upozori vozača kombija da ne može da pokrene motor.

U MUP-u kažu da je u Srbiji raste broj nesreća sa tragičnim ishodom, koje se događaju zbog neprilagođene vožnje: "Posebno pred kraj meseca septrembra i početkom oktobra učestale su i magle na putevima, na šta dodatno mora da se obrati paćnja i poveća opreznost u saobraćaju", kaže Branko Pantović, načelnik Odeljenja za prevenciju i bezbednost u MUP-u Srbije.

U Senti će sutra biti dan žalosti, a lokalna samouprava raznatra načine kako da pomogne porodicama poginulih i povredjenih. Istraga o ovoj nesreći se nastavlja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.