Telo stradalog rudara izvučeno iz ruševina

Izvor: Studio B, 29.Sep.2014, 07:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telo stradalog rudara izvučeno iz ruševina

Beživotno telo rudara Željka Miletića, koje su noćas, nakon šest dana potrage, pronašli spasioci i rudari u jami Strmosten Rudnika Rembas, izvučeno iz ruševina.

Beživotno telo rudara Željka Miletića (36), koje su noćas, nakon šest dana potrage, pronašli spasioci i rudari u jami Strmosten Rudnika Rembas izvučeno je iz ruševina a sada se čeka na uvid višeg javnog tužioca i inspektora, izjavio je Tanjugu, generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << uglja Vladan Milošević.

Milošević očekuje da će do 12 sati tužilac obaviti svoj posao kada će se znati više detalja o stradanju Miletića.

Dežurni tužilac Višeg suda u Jagodini, u čijoj je teritorijalnoj nadležnosti opstina Despotovac i Strmosten, Olivera Jevremović, izjavila je Tanjugu da još nije pozvana na uviđaj.

Telo rudara će do tada ostati u jami ali je izvučeno iz ruševina na sigurno.

Miletić je zatrpan 23.septembra oko 8,30 sati u trenutku dok je bušio naslage uglja, kada se na njega obrušila velika količina uglja, kamena i zemlje i od tada sa njim nije bilo nikakvog kontakta.

Miletić je kao rudar radio osam godina, iza njega je ostalo troje maloletne dece od deset, devet i tri godine i nevenčana supruga.

Potiče iz rudarske porodice, otac je rudarski penzioner, a brat, stariji godinu dana, radi u istoj jami.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.