Izvor: Blic, 26.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanki dokazi za ubistva

Tanki dokazi za ubistva

BAČKA PALANKA - Ponosan sam na Srbiju i ogromnu većinu pripadnika MUP koji su učinili sve da policija od organa državne represije postane moderan servis građana - rekao je juče ministar policije Dušan Mihajlović tokom posete Odeljenju unutrašnjih poslova Bačka Palanka. Mihajlović je naglasio da je od januara prošle godine na zadacima poginulo 15, a teže i lakše ranjeno 65 pripadnika MUP-a. Ministar policije je istakao da je u proteklih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godinu dana smanjen ukupan broj krivičnih dela opšteg kriminala za oko 23 odsto, što je ocenio kao jedan od najznačajnijih rezultata rada policije. Ipak, on je istakao da zadovoljstvo postignutim rezultatima kvari činjenica da nije rešeno ni jedno ubistvo sa političkom pozadinom, iako policija zna ko su počinici.

- Međutim, ta saznanja prema važećim zakonima nisu dovoljna za pravosudne organe. Kada je reč o nagradi od 300.000 maraka koju je raspisao MUP, ona nije omogućila prikupljanje validnih dokaza, niti je bilo pomaka u istragama - dodao je ministar.

Kao značajne rezultate, Mihajlović je naveo i značajno smanjenje šverca cigareta, narkotika i oružja, a skoro potpuno sprečavanje krijumčarenja naftnih derivata. Presečeno je nekoliko lanaca trgovine belim robljem i otkriveno 397 stranih državljanki koje su se bavile prostitucijom, ili radile kao konobarice i striptizete. - Veliki je problem, međutim, što u Srbiji trenutno postoji 60.000 do 70.000 dugih cevi, a to bitno ugrožava bezbednost građana. Problem je i vijetnamski sidnrom ljudi koji su došli s ratišta. O tome svedoči i slučaj kada je potpukovnik VJ ubio psa, pa gazdu. Taj fenomen ne treba da prati samo policija, nego i druge službe - rekao je Mihajlović.

Ministar je dodao da ne stoji priča o Srbiji kao carstvu kriminala. On je naveo primer Španije 'koja je mnogo bolje opremljena, a i dalje se dešavaju terororistički akti, dok u Italiji ubijaju tužioce'. A. A. Vučić da se obrati tužiocu

Povodom optužbe Aleksandra Vučića, generalnog sekretara SRS, da je Borislav Pelević, predsednik SSJ, ubio Isa Leru, Dušan Mihajlović je rekao da je to stvar za tužioca i da ukoliko neko ima dokaze treba da se obrati tužiocu, a policija će to ispitati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.