Izvor: B92, 02.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamiš raste, odbrana uspešna

Jaša Tomić, Kruševac, Beograd -- U naselju Jaša Tomić zbog porasta vodostaja Tamiša zatvaraju se dva nizvodna proseka.

Krizni štab za otklanjanje posledica od poplava u srednjem Banatu, saopštio je da je poplavno jezero pored bolnice u Jaši Tomiću juče ispražnjeno pumpama, a da se danas raditi na rešavanju problema odvođenja vode iz jezera na najnižem lokalitetu sela. Inače, duž gornjeg toka Tamiša do Lugoša vodostaj je u većem porastu, a nizvodno u velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porastu, s tendencijom daljeg porasta.

U poplavljenim područjima u opštinama Žitište i Plandište odbrambene linije od polava su stabilne i postoje uslovi za gravitaciono odvođenje poplavnih voda.

Procena štete od poplava u Kruševcu

Komisija za procenu štete od poplava u Kruševcu saopštila je da je za obeštećenje na poljoprivrednim površinama, građevinskim objektima i mostovima potrebno ukupno 74 miliona dinara.

Zamenik predsednika opštine Kruševac Sasa Anđelković rekao je da je Vlada, još u toku nepogode, uputila pomoć od četiri miliona dinara, te da se očekuje još 70 miliona da bi sve što je oštećeno i uništeno bilo vraćeno u prvobitno stanje.

Anđeković je rekao da je izveštaj komisije urađen po svim propisima, ali da mu nije poznato koliko je Vlada u mogućnosti da pomogne.

Pomoć Vlade za Banat

Međutim, Vlada Srbije odlučila je danas da iz tekuće budžetske rezerve za otklanjanje posledica poplava na području Banata, izdvoji dodatnih 83 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.