U sudaru automobila i voza poginula jedna osoba

Izvor: Blic, 30.Maj.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sudaru automobila i voza poginula jedna osoba

BEOGRAD - Milovan Ašković (60), vozač valjevskog „Pink“ taksija, poginuo je kada je na njegov „folksfagen pasat“ večeras u 19.45 naleteo „Beovoz“ koji je saobraćao na relaciji Valjevo-Beograd. Nesreća se dogodila u valjevskom prigradskom naselju Gorić, na jedinom pružnom prelazu u gradu koji je obezbeđen rampom, svetlosnom i zvučnom signalizacijom. Očevici nesreće, međutim, tvrde da je rampa u trenutku kada je voz naleteo na Aškovićev automobil bila podignuta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

„Za sekundu smo izbegli sigurnu smrt. Nalazili smo se na semaforu na raksrsnici bulevara Vladike Nikolaja i obilaznice za Užice, koji metar ispred pružnog prelaza, uključilo nam se zeleno svetlo za prolaz i krenuli smo, s obzirom da je rampa na pružnom prelazu bila podignuta a nikakva sirena se nije čula. Sekundu pošto smo prešli prugu, čuli smo pisak voza, strahovit tresak i kada smo se okrenuli videli smo stravičan prizor kako voz velikom brzinom gura automobil koji je na semaforu bio iza nas", uzbuđeno prepričava očevidac Dragan Milošević, vlasnik valjevske fabrike „Krušik-Opruge", koji se automobilom uputio ka firmi koja se nalazi u tom prigradskom naselju.

I drugi očevici sudara, kao i nekolicina meštana Gorića, potvrđuju da je rampa na pružnom prelazu u tom trenutku bila podignuta. Po rečima putnika iz „Beovoza", on je sa valjevske stanice krenuo u 19.35, postigao ubrzanje na ravnom delu pruge ka periferiji Valjeva, a onda su osetili nagli udar i miris zapaljene gume. Voz se, gurajući potpuno smrskani taksi, zaustavio tek oko 400 metara dalje od pružnog prelaza. Valjevskim vatrogascima je trebalo deset minuta da iz olupine „pasata" izvuku beživotno Aškovićevo telo.

Kada su čuli za nesreću, na licu mesta se okupio veliki broj valjevskih taksista. Njegove kolege iz „Pinka" kažu da se Milovan koji minut pre pogibio odjavio sa radio-veze i krenuo kući u Goriću, „tako da je nastradao gotovo na pragu svog doma". „Svako ko prelazi pružni prelaz posle raskrsnice Bulevara vladike Nikolaja i obilaznog puta, iako je on obeležen i ima rampu, praktično nosi glavu u torbi, jer ovo nije bilo prvi put da se događa da rampa nije spuštena, iako je prolaz vozu dozvoljen. Da li zato što je u kvaru ili joj nije dat odgovarajući signal, ne znamo, ali to treba da otvoreno kažu nadležni iz ’Železnice Srbije’. Milovan je imao više od 30 godina iskustva kao profesionalni vozač u autobusima ’Laste’ i ’Evropa busa’ na međunarodnim linijama, milione pređenih kilometara, pa je nastradao zbog nečijeg nemara", ogorčeni su valjevski taksisti.

Valjevci koji žive u Goriću, u neposrednoj blizini barske pruge, potvrđuju da su u nekoliko navrata videli da rampa nije spuštena ali, kako kažu, u prethodnim situacijama su videli da voz u tom slučaju bukvalno mili po šinama i sirenom upozorava na svoj dolazak.

Uviđaj na licu mesta obavili su predstavnici saobraćajne policije MUP-a i dežurni istražni sudija valjevskog suda. Saobraćaj na pruzi Beograd-Bar i dalje je u prekidu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poginuo taksista kod Valjeva

Izvor: B92, 30.Maj.2011

Beograd -- Vozač taksija poginuo je na prelazu pruge Beograd-Bar u selu Gorić kada je na njegov automobil naleteo Beovoz, koji se kretao iz Valjeva prema Beogradu...Nesreća se dogodila oko 19.30 sati. Identitet vozača još nije utvrđen, a ispituje se i uzrok nesreće jer na tom pružnom prelazu...

Nastavak na B92...

Taksista poginuo na pruzi kod Valjeva

Izvor: S media, 30.Maj.2011

Vozač taksija poginuo je sinoć na prelazu pruge Beograd-Bar u selu Gorić kod Valjeva kada je na njegov automobil naleteo Beovoz, koji se kretao iz Valjeva prema Beogradu. ..Jedan čovek je poginulo u udesu na putom prelazu preko želežničke pruge, kada je voz naleteo na putnički automobil, saopšteno...

Nastavak na S media...

Rampa se nije spustila, poginuo vozač automobila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2011

VALJEVO -..Jedan čovek je poginuo večeras kada je na izlasku iz Valjeva Beovoz udario jedan automobil na pružnom prelazu...Očevici tvrde da se rampa na pružnom prelazu nije spustila. Poginuo je vozač u čiji je auto udario voz...Policija obavlja uviđaj, a saobraćaj je u prekidu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U naletu voza na automobil poginula jedna osoba

Izvor: SrbijaNet.rs, 30.Maj.2011

Vozač taksija poginuo je večeras na prelazu pruge Beograd-Bar u selu Gorić kod Valjeva kada je na njegov automobil naleteo Beovoz, koji se kretao iz Valjeva prema Beogradu. Nesreća se dogodila večeras oko 20 sati a uviđaj je još u toku.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Taksista poginuo u sudaru voza i taksija

Izvor: Radio 021, 31.Maj.2011, 00:13

Milovan Ašković (60), vozač valjevskog "Pink" taksija, poginuo je kada je na njegov "folksfagen pasat" večeras u 19.45 naleteo "Beovoz" koji je saobraćao na relaciji Valjevo-Beograd.

Nastavak na Radio 021...

Beovoz udario u automobil

Izvor: Danas, 31.Maj.2011

Beovoz, koji je saobraćao iz Valjeva prema Beogradu, sinoću 19.38 sati na putnom prelazu između železničkih stanica Valjevo i Divci, udario je u putnički automobil u kojem je poginula jedna osoba, saopštile su sinoćŽeleznice Srbije.

Nastavak na Danas...

Taksista stradao na pružnom prelazu kod Valjeva

Izvor: SrbijaNet.rs, 31.Maj.2011

Na pruzi Beograd-Bar, u sleu Goriću kod Valjeva, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubio taksista iz tog mesta Milovan Ašković Keser (60). Do nesreće je došlo kada je Ašković, sinoć oko 20 časova, prelazio automobilom preko ovog

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.