Tadić: Srbija objavila rat mafiji

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 13.Apr.2010, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Srbija objavila rat mafiji

Mostar -- Srbija je objavila rat mafiji, poručio je u Mostaru predsednik Srbije Boris Tadić. On je rekao i da se ni po koju cenu neće odustati od obračuna sa "tim zlom".

"Tu nema nikakvih političkih ustupaka i ta stvar će biti dovedena do kraja", kazao je Tadić novinarima u Mostaru. On je precizirao da nije reč o srpskoj, već o regionalnoj mafiji.

"Nemamo nikakve iluzije da mafija pokušava da se umeša u političke procese, da investira u ekonomiju i privredu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i preuzme kontrolu društvenih kretanja, kao i u svim zemljama sveta, ali mi smo apsolutno odlučni da se izborimo sa takvim pošastima koje ugrožavaju život naših građana", naveo je predsednik Srbije.

Tadić nije želeo da komentariše pretnje koje mu upućuju pripadnici Šarićevog narko klana jer, kako se izrazio, svako radi svoj posao i tu nema mesta emocijama.

Predsednik Srbije je, povodom podizanja optužnice protiv Šarićevog narko kartela, rekao da je pre nekoliko dana održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost i da je u svim izveštajima potvrđeno da je u pitanju regionalno organizovana mafija, koja iz Latinske Amerike švercuje kokain.

Postoje, prema izveštajima, i druge grupe koje švercuju heroin iz Avganistana i Pakistana, koji se kasnije transportuje prema zemljama EU.

On je dodao da Srbija ima dobru saradnju sa Hrvatskom po tom pitanju i da očekuje poboljšanje saradnje i sa ostalim državama na zapadnom Balkanu.

Srbija će kao zemlja koja poštuje pravni poredak braniti vlast i sopstvene građane, ali istovremeno brani i građane Evropske unije od mafijaških grupa, rekao je predsednik Republike.

Prema njegovim rečima, Srbija kao zemlja je postala "izvoznik bezbednosti" i saradnja sa policijama i bezbednosnim službama je obaveza za sve u regionu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.