TV pretplata 220 dinara?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV pretplata 220 dinara?

Taksa za javne servise Radio-televizija Srbije (RTS) i Radio televizija Vojvodine (RTV) od sledeće godine iznosiće najverovatnije 220 dinara, pišu Novosti.

Povećanje naknade sa 150 na 220 dinara predviđeno je predloženim izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koje su ušle u skupštinsku proceduru.

Ukoliko novi propis bude usvojen u predloženom obliku, građani će posle 1. januara dobiti za 70 dinara uvećane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << račune za električnu energiju, što je prvo poskupljenje TV takse od 31. decembra 2015. godine.

Izmene zakona predviđaju da se javni servisi RTS i RTV finansiraju iz takse, a delimično i iz državnog budžeta, zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.

Prema računici finansista RTS, približno oko 46 odsto prihoda u kasi javnog servisa potiče iz pretplate, oko 28 odsto je iz budžeta, a 26 odsto su sopstveni prihodi, koji uglavnom dolaze od marketinških usluga.

Nezvanična procena je da će javni servisi - Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine - i ove godine iz republičkog budžeta dobiti četiri milijarde dinara.

Od toga bi RTS pripala 3,1 milijarda, a RTV 900 miliona dinara.

Ovaj iznos, uz ostale prihode, smatra se minimalnom svotom za izdržavanje javnog servisa i emitovanje kvalitetnog TV programa, navode Novosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poskupljuje pretplata za RTS, evo na koliko

Izvor: B92, 24.Nov.2018, 11:46

Taksa za javne servise Radio-televizija Srbije (RTS) i Radio televizija Vojvodine (RTV) od sledeće godine iznosiće najverovatnije 220 dinara...Povećanje naknade sa 150 na 220 dinara predviđeno je predloženim izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.