TUŽILI POLICIJU

Izvor: Kurir, 20.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽILI POLICIJU

Danijela, sestra Predraga Stevanovića koji je ubio oca Novicu, najavljuje spor protiv policajaca koji su mirno gledali oceubistvo

BEOGRAD - Porodica Stevanović tužiće dva policajca koji ništa nisu učinili da spreče ubistvo Novice Stevanovića, kojeg je, pred njihovim očima, ubio sin Predrag. Ovo je juče za Kurir, ogorčena postupkom policajaca, izjavila Danijela, ćerka ubijenog Novice i Predragova sestra.

- Da policija nije došla, do ubistva nikada ne bi došlo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << međutim, kad su već došli, umesto da uhapse brata, oni su se ponašali kao u pozorištu. Odgledali su predstavu, to jest ubistvo, i da brat na kraju sam nije pružio ruke i pitao hoćete li da me uhapsite, nikad ga ne bi uhapsili.

Danijela je za naš list objasnila šta se tačno desilo kritičnog dana:

- Brat se posvađao sa snajkom i počeo da viče. Slomio je i fiksni telefonom, jer je znao da će otac pozvati policiju. Naime, kad god bi brat popio malo više, on je galamio, a da ne bi uznemiravao komšije, otac je uvek pozivao policiju. Policajci bi s njim obavili informativni razgovor, i on bi se smirio. Međutim, otac je izašao u dvorište i pozvao stanicu. Ispred kuće je sačekao patrolu, i do tada je bio potpuno zdrav i nepovređen.

Tek kad je video policajce, nastavlja priču Danijela, brat se razbesneo i nasrnuo na oca. Razjarilo ga je prisustvo policajaca, jer su ga privodili pre nekoliko godina i prebili u stanici, bez ikakvog razloga, na kraju su se izvinili i pustili ga. Tada se desilo nešto neverovatno. Bratu je pao mrak na oči pa je udario oca, koji je pao na zemlju, a onda je počeo da ga šutira. Policajci su sve to mirno posmatrali i nisu ni prstom mrdnuli, a mogli su da upotrebe i oružje i pendreke. Majka je panično počela da viče na policiju: „Ubi će ga! Ljudi, ubi ga! Zašto nešto ne preduzmete, spasite čoveka! Međutim, oni su samo zbunjeno slegli ramenima i rekli: „Mi ne možemo ništa da uradimo!“

Zatim je došla Hitna pomoć i odvezla oca u bolnicu. Danijela kaže da policija ni posle toga nije imala nameru da uhapsi njenog brata:

- On se vratio u kuću i igrao se neko vreme sa decom, a policajcima i dalje nije padalo na pamet da ga uhapse. Kad je naišao moj suprug, oni su pitali njega da li možda može on da ga savlada. Nikada ga ne bi uhapsili, da u jednom trenutku, posle razgovora s mojim suprugom, on sam nije izašao u dvorište kod njih, ispružio ruke i pitao ih da li hoće da mu stave lisice. Znači, nije tačno ono što su komšije rekle, da je brat nokautirao dva policajca i da ga je treći savladao. Trećeg policajca nije ni bilo, a ova dvojica su cele noći bili s nama u Hitnoj i nisam videla nikakve povrede na njima, niti su se žalili da ih je udario.

Danijela na kraju kaže da su njen otac i brat imali manje svađe, ali da su bili i strašno vezani, i da njen brat uopšte nije bio svestan šta je uradio. Kad su ga u policijskoj stanici pitali da li je normalan i da li je svestan šta je uradio, on im je rekao: „Ošamario sam oca, pa šta?“ Kad su mu rekli da je ubio oca, on se istog trenutka onesvestio“! Sad smo zabrinuti i za njega - rekla nam je kraju Danijela.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.