TUGA Unuku smo morali da kažemo da je ostao bez oca pre nego što vidi kovčeg

Izvor: Blic, 04.Jul.2017, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA "Unuku smo morali da kažemo da je ostao bez oca pre nego što vidi kovčeg"

Telo Igora Živanovića, oca heroja koji je poginuo u Puli spasavajući sina iz uzburkanog mora, biće dopremljeno danas u Srbiju.

- Unuku sam polako rekao da je ostao bez oca - drhtavim glasom priča za “Blic” Rade Živanović, Igorov otac.

Rade Živanović još uvek ne može da dođe sebi zbog gubitka sina, a kako kaže, sa tugom se jedva bori. Pogotovu sada kada su iz Pule gde mu se sin utopio stigli njegovi unuk (12) i supruga, Igorova majka. Nesrećnom dečaku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čijem su ocu talasi oduzeli život dok je pokušavao da ga izbavi iz vode, preksinoć su smogli snage da kažu da je taj kobni petak bio poslednji put da vidi svog tatu.

- Sklonili smo ga na sigurno. Morali smo da mu sada kažemo da je ostao bez tate, jer mnogo bi teže prihvatio kada vidi kovčeg. Teško mu je, tužan je, ali mlad je on i izboriće se sa tugom. Kako je moja supruga, ne mogu da vam opišem. Mnogo je loše - u suzama priča Rade.

Kovčeg sa telom njegovog sina Igora u Šimanovce treba da stigne danas, a tada će se Rade prvi put posle nesreće susresti i sa svojom snajom Anom, koja je u Puli ostala kako bi završila sve oko transporta tela njenog muža.

- Ako telo stigne onda kada je predviđeno, Igora ćemo sahraniti u sredu - objašnjava Rade.

Drama u kojoj je nesrećni otac izgubio sina dogodila se u petak na plaži u Gortanovoj uvali u Puli. Igor je sa suprugom i sinom jedincem bio na plaži, kada je dečak odlučio da sa stene fotografiše more. Međutim, iznenadni talas oborio ga je i povukao u dubinu. Dete je upalo u more, a hrabri otac je uskočio u uzburkane talase kako bi ga spasao.

Ljudi su na plaži primetili da se dešava borba za život u moru, i sa obale su mahali ocu i sinu kuda da isplivaju. Navodili su ih ka uvali kako bi izbegli stene, a more se nije smirivalo.

Otac i sin su se zajedno donekle izborili sa talasima. Posetioci koji su bili na plaži pričaju da je delovalo da će otac i dečak uspeti da isplivaju iz mora te da su im pokazivali put. I dečak i otac su uspeli da plivaju ka obali, kada je poslednji talas uhvatio oca i udario ga o stenu.

Već u blizini plaže, Živanović je verovatno od posledica udara, ali i pluća ispunjenih morskom vodom izgubio svest. Kad su videli da pluta, spasioci su utrčali u more. Međutim, kako je Živanović bio krupne građe, a bez svesti, nije im bilo lako da ga izvuku na obalu pa su im u pomoć priskočili kupači. Izvukli su ga na plažu, i kako su ispričali očevici, muškarca kome se još osećao puls stavili su u bočni položaj. Nije bio pri svesti, a iz pluća mu je izlazilo mnogo vode. Ekipa Hitne pomoći više od pola sata reanimirala je Igora, međutim nesrećni čovek je dan kasnije izdahnuo u pulskoj bolnici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.