Izvor: Blic, 23.Okt.2016, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA NA ZLATIBORU POSLE SMRTI DEČAKA (8) Isto pitanje muči sve: Zašto je dete diglo ruku na sebe?

Zatečeni tragičnom vešću da je osmogodišnji dečak preminuo u užičkoj bolnici, među šokiranim Zlatiborcima i jutros kruži pitanje: Zašto je dete diglo ruku na sebe?

Mališan, koji je prošle subote pronađen u kupatilu svoje kuće u selu Rudine sa omčom oko vrata, posle sedam dana u dubokoj komi, juče je preminuo na odeljenju intenzivne nege u Užicu.

- Bio je lep kao lutka, poslušan, vredan, vaspitan - u neverici su jutros dečaka žalili Zlatiborci i o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njemu pričali sve najbolje.

Započeta pre osam dana, bitka za život deteta, uprkos svim naporima lekara izbuljena je juče na odeljenju intenzivne nege u Opštoj bolnici Užice.

Ono što je za sada poznato je da su dete koje je pokušalo da se obesi u kupatilu pronašli roditelji. Brže – bolje su sina ubacili u automobil, u međuvremenu pozvali hitnu pomoć. Nedugo zatim dečak je unet u sanitet koji je pristigao iz Čajetine i u kome je na putu do Užica izvršena reanimacija.

Međutim, skener je pokazao da je mozak osmogodišnjaka, teško povređen.

Policija je proteklih dana, saznaje „Blic“, obišla i školu na Zlatiboru koju je mališan pohađao i dobila odgovor da dečak ničim nije ukazao da ima neki problem i da bi mogao sebi da naudi.

- Rodom je odavde ali je živeo u Beogradu zbog prirode posla roditelja. Letos se sa porodicom vratio na Rudine i od 1. septembra krenuo u školu na Zlatiboru, izdvojeno odeljenje OŠ "Dimitrije Tucović" iz Čajetine. Brzo se uklopio među vršnjake, plenio vaspitanjem... Zlatno i pametno, dete za svaki primer - kaže izvor „Blica“.

Tužilaštvo u Užicu, kako je potvrđeno "Blicu", naložilo je spoljašnji pregled dečakovog tela koje bi trebalo da uradi obducent iz Beograda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.