TUĐMANOVE PLANTAŽE MARIHUANE

Izvor: Kurir, 17.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUĐMANOVE PLANTAŽE MARIHUANE

KRUŠEVAC - Ljubisav Pajić - Tuđman, nekadašnji radnik "Prve petoletke" iz Trstenika, koji je pre desetak godina, u vreme havarijskih isključenja struje u Topoljaku, na levoj obali Zapadne Morave sagradio mini-elektranu za svoje potrebe, već tri meseca nalazi se u pritvoru. Njegov svetionik, koji su meštani sela Počekovina prozvali "mali Pariz", ne sija od septembra prošle godine, kad su na njegovom posedu pronađene plantaže marihuane. Protiv njega je priveden kraju istražni postupak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a očekuje se i podizanje optužnice.

Elem, niko nije mogao ni pomisliti da u dubokoj šumi iza Pajićeve vikendice rastu plantaže marihuane dok na njih nisu nabasali ribočuvari. Ljubisav je, kako saznajemo, tu ranije uzgajao stoku i živinu, potom na više hektara sejao krompir, luk, šargarepu, karfiol, cveklu, papriku, kornišone i paškanat. Prema rečima meštana, u ovoj šumi na levoj obali Zapadne Morave niko, sem ribočuvara, nije zalazio, a nije ni mogao ukoliko ga Ljubisav ne bi dočekao na skeli i preko reke preveo do vikendice.

- Znali smo da se ovaj čovek, poznat i po nadimku Tuđman, bavio krivolovom, pa smo ga pratili. Jednoga dana, krajem septembra prošle godine, cela Ribočuvarska služba krenula je u akciju. Prilikom pretresa terena i prilaska samom mestu događaja naišli smo na čitave zasade marihuane. Tad smo pronašli i sušaru, u kojoj je marihuana pakovana u vreće za papriku i krastavce. Inspektori za narkotike iz Trstenika pronašli su tad oko 50 kilograma marihuane. Daljim pretresom terena kod njega smo našli i tri aparata za elektroribolov, strukove, 23 mreže i još dosta toga iz policijskog domena. Dalje u šumi naišli smo na još šest zasada marihuane i još jednu sušaru. U kući smo pronašli razni pribor za spremanje i pakovanje ovog narkotika, fantomku, periku i još mnogo toga - potvrdio nam je Slobodan Milojević, šef Ribolovačke službe Kruševca. Slučaj nam je potvrđen i u Okružnom tužilaštvu Kruševca, koji čeka na završetak sudske istrage po policijskoj krivičnoj prijavi protiv njega.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.