TROJE MRTVIH U JEZIVOM SUDARU U VRBASU

Izvor: Kurir, 14.Nov.2011, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TROJE MRTVIH U JEZIVOM SUDARU U VRBASU

Slobodan Markov (75), njegova žena Ljubica (70) i Verica Filipović (58) poginuli, a petoro putnika povređeno kad je „polo“ bez kočenja udario u „korsu“

VRBAS - Stravično!

Supružnici Slobodan (75) i Ljubica Markov (70) iz Vršca i njihova prijateljica Verica Filipović (58) poginuli su juče, kada je u njihovu „opel korsu" svom silinom udario „folksvagen polo" u kojem se nalazilo petoro vršačkih tinejdžera!

- Nesreća se dogodila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u 2.20 sati, u momentu kad se „polo" u kojem je bilo petoro mladih nije zaustavio u Ulici Ivana Milutinovića da propusti „korsu" koja je išla Sremskom ulicom i imala prvenstvo prolaza. U „polu" su bili Marin V. (22), Nikola O. (18), Stevan T. (19), Aleksandra A. (18) i maloletna A. N. (16). U ovom trenutku još ne znamo ko je bio za volanom automobila, pošto se njihove izjave ne poklapaju - rekao je za Kurir izvor blizak istrazi.

Udario bez kočenja

Isti izvor kaže da je udarac „pola" u „korsu" bio strahovit.

- „Polo" je, bez kočenja i u punoj brzini, udario u automobil u kojem su, osim bračnog para Markov, bili i supružnici Verica i Spasa Filipović (62). Od siline udarca „korsa" je odbačena na banderu, zatim je udarila u kuću, a „polo" je nastavio kretanje, udario u saobraćajni znak i u parkirani „reno klio", posle čega se zapalio - ispričao je izvor Kurira.

Komšije su izjavile da su gluvo doba noći začule strahovit udarac.

- Zvučalo je kao da je pala bomba! Supruga i ja smo odmah skočili iz kreveta i ugledali dva potpuno smrskana automobila! Iznenada, „polo" se zapalio, a ja sam, kao i ostale komšije, istrčao da gasim požar pre nego što dođe do eksplozije. Srećom, deca koja su bila u zapaljenom automobilu uspela su nekako da sama izađu, pa je izbegnuta još veća tragedija. Ceo prizor je bio jeziv! Putnici iz „pola" su jaukali i plakali, iz crvene „korse" je dopiralo zapomaganje... Stravično, kao u hororu... - rekao je jedan od komšija koji je među prvima došao do mesta tragedije.

Susedi su uspeli nekako da ugase vatru na „polu", a ubrzo su stigli vatrogasci, policajci i lekari Hitne pomoći.

- „Korsa" je bila toliko smrskana da su vatrogasci morali da seku krov kako bi izvukli četvoro putnika - rekao je jedan od komšija.

Komšije gasile vatru

Teško povređeni Spasa Filipović odmah je prevezen u vršačku bolnicu, a u zdravstvenu ustanovu su, ali s lakšim povredama, prebačeni i putnici iz „pola" Marin V., Nikola O., Stevan T. i Aleksandra A. Peta putnica, maloletna A. N., prošla je bez povreda.

Vraćali se sa svadbe

Troje poginulih Vrščana, kako nezvanično saznajemo, vraćalo se sa svadbe, dok su se tinejdžeri vraćali iz noćnog provoda. Posle nesreće istražni sudija Vesna Ivković Bobić naložila je obdukciju tela supružnika Markov i Verice Filipović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.