TRI GODINE OD UBISTVA PORODICE

Izvor: Kurir, 25.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRI GODINE OD UBISTVA PORODICE

KIKINDA - Rasvetljavanje najtežih krivičnih dela, poput ubistva šestočlane horgoške porodice Salma, koje se desilo pre tri godine i dalje spada u prioritetan zadatak Policijske uprave Kikinda, saopštio je načelnik PU Kikinda Dragan Jović.

Porodica Salma nemilosrdno je likvidirana 24. januara 2005. godine, i to je jedan od najtežih zločina u Srbiji posle Drugog svetskog rata. Policija nema nameru da zatvori ovaj slučaj, a činjenica da su Salme hladnokrvno pobijene nožem i pištoljem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << upućuje na zaključak da je tom prilikom ruke okrvavilo više profesionalnih ubica. Fatalne noći krvavi pir ubice su započele tako što su Jožefa Salmu (69) izmasakrirali sa više uboda nožem, a potom mu presekli grkljan. Njegovu četiri godine mlađu suprugu Jolanku takođe su zaklali. Milosti nije bilo za njihovog sina Nandora (40) ,snaju Neli (34) i njihovu decu Davida (13) i Beti (9). Svima je presuđeno iz neposredne blizine pištoljskim hicima. Nandor je s leđa usmrćen hicem u glavu. Njegova supruga likvidirana je u sobi na spratu. David je pronađen u lokvi krvi ispod lavaboa, a njegova mlađa sestra pokušala da umakne krvnicima preko terase, ali je ubijena kraj plakara. Beživotna tela nakon sedam dana, u dvema kućama porodice Salma u zajedničkom dvorištu, pronašao je Nelin otac jer mu je bilo sumnjivo zašto mu se najmiliji ne javljaju. Blizina srpsko-mađarske granice upućuje na mogućnost da su izvršioci došli iz inostranstva. Otežavajuća okolnost u istrazi je i to što je porodica Salma slabo komunicirala sa rodbinom i okolinom i živeli povučeno. U cilju rasvetljavanja ovog zločina policije dveju država i dalje su na vezi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.