TRI GODINE NEZAPAMĆENOG MASAKRA Rane u Ivanči još ne zaceljuju

Izvor: Blic, 10.Apr.2016, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRI GODINE NEZAPAMĆENOG MASAKRA Rane u Ivanči još ne zaceljuju

- Vreme prolazi, ali rane ne zaceljuju. Kako i da prođu kad sam izgubio sve. Suprugu, kuću, porodicu, a goli život koji je ostao sad mi ništa ne vredi - priča sa suzama Radoje Stekić.

Njegovu ženu Draganu i još 12 meštana Velike Ivanče ubio je pre tri godine Ljubiša Bogdanović i tako mesto zavio u crno. Bogdanović je tada ranio i Radojevog sina Aleksandra.

Porodice žrtava juče su se okupile u crkvi, a sveštenik Ivan Nenadović održao je opelo na svakom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grobu.

- Kao da je juče bilo. Slike mi ne izlaze iz glave. Ne mogu da zaboravim - jeca Radoje Stekić dok gleda spomenik svoje supruge Dragane.

Uskoro će ceo zaselak gde se dogodio masakr obeležiti slavu - Markovdan.

Pročitajte još

- Spremamo slavu kao i svake godine, a teško mi je kad prođem ulicom i vidim prazne kuće. Sećam se komšija, moje žene... - jeca Stekić.

Crni dan, 9. april 2013. ostaće zapamćen kao krvavi pir Ljubiše Bogdanovića. Monstrum je prvo u svojoj kući ubio sina Branka i majku Dobrilu i pucao na suprugu Javorku, koja je preživela. Zatim je napravio masakr u još četiri komšijske kuće. U kući Stekića usmrtio je Draganu, a u susednoj njenu svekrvu Danicu. U kući Despotovića ubio je Mikaila i Milenu, njihovog unuka Gorana, njegovu 19-godišnju suprugu Jovanu i njihovog dvogodišnjeg sina Davida. U sledećoj kući, porodice Mijailović, ubio je bračni par Velju i Olgu, a potom u kući porodice Ješić ubio je majku i sina, Ljubinu i Miloša.

Ljubiša je na kraju krvavog pira pucao u sebe.

Ubica pokopan u Rajkovcu

Ljubišina udovica Javorka, koja je preživela masakr, živi u Ivanči. Ona, međutim, ni juče želela da priča o tome. Njen sin i svekrva počivaju u Ivanči, dok je Ljubiša sahranjen na groblju u Rajkovcu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.