TRAŽI MAJKU PREKO VIDOVNJAKA

Izvor: Kurir, 16.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAŽI MAJKU PREKO VIDOVNJAKA

KURŠUMLIJA - Milosija Vukašinović (84) iz sela Merćeza kod Kuršumlije, krenula je 23. avgusta 2007. godine kod rođaka u susedno selo Pačarađu i od tada joj se gubi svaki trag.

Iako potraga, koja je trajala skoro mesec dana, nije dala nikakve rezultate, njene ćerke Milanka, Dunja i Rada nadaju se da je Milosija još živa. Po rečima ćerke Milanke Radosavljević, koja živi u Beogradu, Milosija je tog jutra umesila hleb i pre polaska se javila komšijama i rekla da ide kod rođaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u susedno selo.

- Iako je stara, moja majka se sama brinula o sebi. Mi smo je redovno obilazili i nikada nismo primetili da se čudno ponaša. To isto kažu i komšije. Nije bilo neuobičajeno da povremeno ode kod rođaka u Pačarađu, jer je i on dolazio kod nje. U putu su je sreli neki poznanici, koji su nam kasnije pričali da im je ona rekla kuda ide. Majka nikada nije stigla u Pačarađu, a poslednji put su je videli na mestu zvano Čkalja, na pola puta između dva sela - priča Milanka.

Kad su primetili da starice nema, komšije su pozvale policiju i obavestili ćerku, koja je odmah doputovala iz Beograda. I pored intenzivne potrage, starica nije pronađena. U ovom kraju se još nikada nije desilo da neko tek tako nestane, zato Milanka veruje da joj je majka još živa.

- Molim se Bogu da pronađem majku, pa ako je mrtva, da je sahranim i da joj palim sveću. Ovakva situacija je neizdrživa. U očaju, obratila sam se za pomoć raznim vidovnjacima. Interesantno je da od kada mi je majka nestala više ne sanjam brata, koji je umro pre tri godine. Žena koja mi je „gledala u šolju“ rekla je da odem u manastir Rakovicu, da zapalim sveću i da se pomolim Bogu, da ponovo sanjam brata. Ukoliko se majka ne pojavi u snu, znači da je živa - nastavlja tužnu priču Milanka. Očajna ćerka je uradila sve kako joj je rečeno i, kako kaže, sutradan kad je zaspala, sanjala je brata, i on je pitao kako je majka.

- To me drži u uverenju da je ona još živa. Jednom sam je sanjala da je došla kući i ispričala mi kako su je držali u jednoj kući i mučili, ali će im se ona osvetiti - priča sa suzama u očima Milanka.

Nedavno je ponovo boravila sedam dana u svom rodnom selu i tražila majku. U kuršumlijskom naselju Mikuljana neka žena joj je rekla da je videla staricu koja liči na njenu majku.

- Poslednjih sedam dana provela sam u kući u kojoj je majka živela i stalno sam očekivala sam da će se ona pojaviti. Nekako, u srcu verujem da je živa. Ali realno, previše vremena je prošlo - priča Milanka.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.