TORTURA NAD POVRATNICIMA: Opljačkane kuće dve bake, jedine Srpkinje u selu na KiM, policija 19 godina nije rešila gotovo nijednu krađu!

Izvor: Večernje novosti, 02.Okt.2018, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TORTURA NAD POVRATNICIMA: Opljačkane kuće dve bake, jedine Srpkinje u selu na KiM, policija 19 godina nije rešila gotovo nijednu krađu!

U noći između ponedeljka i utorka lopovi su izvršili seriju pljački u povratničkom selu Grabac U noći između ponedeljka i utorka lopovi su izvršili seriju pljački u povratničkom selu Grabac. Naime, po rečima Božidara Šarkovića predsednika Privremenog organa opštine Klina, još uvek nepoznati lopovi, prvo su upali ukuću Ilinke Nešić (87) a potom i Borke Konić (83), jedinih nastanjenih starica u ovom povrtaničkom selu a potom nastavili sa pljačkom i ostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nenastanjenih povratničkih kuća.- Kada su upali u kuću baka Ilinke, ona je počela da doziva pomoć i lopovi su pobegli ali su potom iz kuće baka Borke i ostalih dvadesetak kuća opljačkali sve što su stigli od pokućstva - ističe Šarković i dodaje da je policija u utorak ujutru izvršila uviđaj ali da se za počiniocima ove serije pljački još traja. Pročitajte još - Povratnici: Albanci nam ne daju miraZbog nastavljenih napada na Srbe i njihovu imovinu, žitelji i ostalih povratničkih sela u opštini Klina su uplašeni, pogotovu posle upada specijalaca Rosu na sever protekle subote.- Ova serija pljački je samo još jedna u nizu potvrda da su povratici u Metohiji, uostalom kao i svi Srbi na Kosovu i Metohiji i njihova imovina u potpunosti nezaštićeni. Jer, gotovo ni jedna od hiljadu krađa koje su se dogodile na ovom područu u poslednjih devetnaest godina odnosno od dolaska međunarodne zajednice nije rasvetljena - ističe Šarković, dodavši da su povratnici uznemireni jer im se otimanjem imovine onemogućava opstanak.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klina: Tokom noći napadnuta starica, opljačkano čak 15 kuća

Izvor: KMnovine.com, 02.Okt.2018

Protekle noći nepoznati počinioci upali su u selo Grabac, kod Kline, i opljackali nekoliko povratničkih kuća....    .Jedine dve preostale starice u ovom selu    ........Preostale dve starice, koje žive u ovom selu, našle su se na meti pljačkaša. U kuću Ilinke Nešić...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.