TINEJDŽ SILOVATELJI Smanjena kazna dečacima koji su obljubili drugaricu u Valjevu

Izvor: Blic, 20.Okt.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TINEJDŽ SILOVATELJI Smanjena kazna dečacima koji su obljubili drugaricu u Valjevu

Ivan M. (18) nepravosnažno je osuđen na četiri, a Nemanja B. (18) na tri godine zatvora zbog silovanja devojčice S. K. (17) 22. jula u Ubu, nakon jedne rođendanske žurke na kojoj su svo troje tinejdžera bili gosti.

Mladići iz Valjeva, koji su osuđeni za obljubu nad nemoćnim licem, s obzirom da je S. K. bila u stanju teške alkoholisanosti, kako saznaje „Blic“, ni jednom tokom suđenja koje je bilo zatvoreno za javnost, nisu pokazali kajanje.

Za to krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << delo zaprećena je maksimalna kazna od pet godina zatvora za starije maloletnike, ali su presudom Višeg suda, kako saznajemo, dobili manje kazne, pošto je veštačenjem utvrđeno da su zbog konzumiranja alkohola bili u stanju smanjene uračunljivosti i rasuđivanja.

Pravo žalbe Apelacionom sudu na ovu presudu imaju viši tužilac i odbrana osuđenih.

Komentarišući presudu, majka devojčice Žaklina Kovačević kaže da je očekivala strožiju kaznu za mladiće, koji su njenoj ćerki oduzeli nevinost na parkingu u centru Uba. Takođe, očekivala je makar izvinjenje.

- Bukvalno, ponašali su se kao da se ništa nije dogodilo, a roditelji tih dečaka nisu želeli ni u oči da me pogledaju. Bar mrvicu stida su mogli da pokažu. Kada sam ćerki rekla na koliko su osuđeni, samo je slegla ramenima. Mesecima se već oporavlja od traume, prvih sedmica je sve to doživela kao da je ona kriva a ne da je bila žrtva. Srećom, vratila se u školu, njeni prijatelji i sva rodbina su uz nju i bodre je da nastavi dalje – kaže Žaklina Kovačević.

Ivanu M. i Nemanji B. ukinut je pritvor, pa će pravosnažnu presudu čekati na slobodi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

OSUĐENI SILOVATELJI: Upropastili mi ćerku (17), a dobili bedne kazne!

Izvor: Kurir, 21.Okt.2015, 07:00

Ivan M. (18) i Nemanja B. (18) dobili četiri, odnosno tri godine zatvora zbog silovanja S. K. (17) sa Uba na rođendanskoj žurki...VALJEVO - Ogorčena sam zbog izrečene kazne, ali i njihovog bahatog ponašanja tokom suđenja. Upropastili su život mom detetu, a nisu se ni u jednom trenutku pokajali...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.