Izvor: B92, 04.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TDI radio optužuje Radio 3

Beograd -- U javnost su danas plasirane oštre optužbe između dve radio stanice koje su se ranije tužile zbog frekvencije.

Vlasnica TDI radija Ružica Krdžić optužila je Radio 3 da stoji iz bombaškog napada na prostorije njenog radija prošle nedelje, zbog borbe za frekvencije. Međutim, iz firme Trident medija grupe, u okviru koje posluje Radio 3, demantuju te tvrdnje i najavljuju krivične prijave protiv vlasnice TDI radija.

Vidno uznemirena i sa suzama u očima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ružica Krdžić je optužila oca i sina Milorada i Uroša Ignjačevića i Igora Mihaića da su je godinama maltretirali i na kraju podmetnuli i bombu.

Zbog konkurencije, kako kaže, pretili su i njenoj porodici, za čiju je sigurnost, kako je rekla, veoma zabrinuta.

Ona tvrdi da je Radio TDI, koji osim muzike emituje i vesti, sve vreme izložen političkim pritiscima.

"Svaki put kada otvorim vrata, vodim decu u vrtić, ja se pitam šta je sledeće što me čeka, jer bomba, kada se stavi posle pretnji, oni žele da znaju da su oni i da su dovoljno moćni", kaže Ružica Krdžić.

Iz danas optužene Trident medija grupe stiže potpuno drugačija priča, jer je za njih, kako kažu, TDI radio do skoro bio prijateljska kuća.

Uroš Ignjačević, koga Ružica Krdžić optužuje da stoji iza bombaškog napada, kaže da oni nisu teroristi i tvrdi da vlasnicu TDI-ja ni on ni njegov otac nikada nisu ni upoznali.

On je rekao da mu nije jasno zbog čega ih vlasnica TDI-ja napada.

"Stojimo iza toga da smo mi mirna kuća. Vrlo ozbiljno se bavimo poslovima i nikada nismo pretili ni gospođi, ni ikome na TDI radiju, niti smo učestvovali u terorističkom aktu bacanja bombe", kaže Uros Ignjačević, generalni direktor Trident medija.

Ignjačević demantuje i tvrdnje Ružice Krdžić da su joj pretili i poznanstvom sa bivšim direktorom Telekoma i kaže da je to preduzeće njihov klijent, i da za njih rade portal nadlanu.com.

On demantuje da su, na početku, bili piratski radio, zbog čega ih je TDI radio i tužio.

O svojim tvrdnjama Ružica Krdžić je, kako kaže, obavestila i policiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.