TATIN KASAPIN

Izvor: Kurir, 22.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TATIN KASAPIN

Slobodan Đorđević, sin poznatog srpskog biznismena Vojina, osumnjičen za pokušaj ubistva Atile K. i još jednog mladića

SUBOTICA - U nedelju, 20. aprila, po podne istražni sudija subotičkog Okružnog suda odredio je pritvor od mesec dana Slobodanu Đorđeviću (19) i Luki T. (18), obojici iz Subotice, za koje se sumnja da su izvršili krivično delo pokušaja ubistva i izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Kako nezvanično saznajemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Slobodan je sin poznatog srpskog biznismena Vojina Đorđevića. Pritvor je osumnjičenima određen zbog, kako piše u saopštenju Okružnog suda, „postojanja mogućnosti da bi isti na slobodi ometali postupak uticajem na svedoke, koje je tokom postupka neophodno saslušati“.

U noći između petka i subote verbalno su se, a potom i fizički, sukobili Atila K. (21) i M. M. (17) s jedne i Slobodan Đorđević (19) i Luka T. (18) s druge strane, u najužem centru grada, ispred robne kuće „Maksi“. Do sukoba je došlo kada su Slobodan i Luka, koji su bili pijani, počeli da dobacuju devojci u društvu Atile K. i M. M., a nakon razmene psovki i fizički su nasrnuli na njih. Atila K. je pokušao da zaštiti devojku od pijanih mladića i uboden je nožem u stomak.

Patrola policije je čula vrisku i galamu i brzo je intervenisala. Luka T. je priveden, a Slobodan Đorđević je pobegao. Hitna pomoć je brzo stigla, Atila K. je smešten u bolnicu, operisan je i nalazi se van životne opasnosti.

Đorđević je ubrzo uhvaćen i priveden, a Vojin Đorđević je, kako pouzdano saznajemo, nedelju pre podne proveo ispred subotičke policijske stanice Centar 1, gde se nalazi i zatvor, pokušavajući da pomogne sinu preko svojih veza i prijatelja.

Povodom subotnjeg incidenta brže-bolje su se oglasili političari. Predsednik SVM Ištvan Pastor zatražio je da policija utvrdi da li sukob mladića ima nacionalnu pozadinu, a u nedelju je u bolnici razgovarao sa roditeljima povređenog Atile. Mladića je u nedelju obišao i Oliver Dulić, predsednik Skupštine Srbije. [ antrfile ]

ĐORĐEVIĆ I U SUKOBU MARINACA I GROBARA

U policiji su nam rekli da će istraga biti proširena i na ubistvo u subotičkoj Medicinskoj školi 1. aprila, kada je stradao sedamnaestogodišnji učenik Momir M. Njega je izbo vršnjaka za vreme školskog odmora, operisan je u Subotici, a zatim prebačen u beogradski Klinički centar, gde su se lekari dve nedelje borili za njegov život, ali je na kraju podlegao povredama.

Učenik Hemijsko-tehnološke škole O. O., koji je Momira ubo u stomak, pripadao je Marincima (navijači subotičkog Spartaka), dok je preminuli pripadao Grobarima (navijač Partizana), što je i bio motiv sukoba. Tuče između navijača postale su česte, a u jednoj od navijačkih grupa bio je i Slobodan Đorđević, što povezuje ova dva slučaja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.