Šverceri droge u pritvoru

Izvor: Blic, 30.Apr.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šverceri droge u pritvoru

PODGORICA - Braći Esadu (42) i Ramizu Mukoviću (39) iz rožajskog sela Bać, koji su uhapšeni u policijskoj operaciji „Ekvador" zbog sumnje da su iz južnoameričke države Ekvador naručili, finansirali i organizovali šverc 15 kilograma kokaina, određen je pritvor u Višem sudu u Bijelom Polju.

Crnogorska i hrvatska policija nastavljaju akciju i tragaju i za jednim državljaninom Nemačke, koji je osumnjičen da je, zajedno sa Mukovićima, uključen u međunarodni lanac >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šverca droge. Advokat Esada Mukovića, Munever Kuč za „Blic" je u utorak kazao da je siguran da njegov branjenik sa svojim bratom nije kriv.

Operacija „Ekvador" osmišljena je početkom aprila, kada su hrvatski carinici u Rijeci u kontejneru sa voćnom pulpom, koju je iz Ekvadora naručilo Mukovićevo preduzeće „Esko compani", otkrili kokain. Hrvatska policija odlučila je da iz kontejnera skloni 14 kilograma droge, a potom je tovar brodom nastavio put do Bara. Po nalogu crnogorskog specijalnog tužioca za organizovani kriminal Stojanke Radović, praćenje kontejnera nastavljeno je do Rožaja, gde su uhapšeni braća Muković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.