Izvor: Blic, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šverceri cigareta pregazili policajce

ŠID - Željko T. (42) iz Loznice, osumnjičen za krijumčarenje cigareta, pokušavajući da izbegne hapšenje udario je u subotu u Rumi automobilom policajca koji je pokušavao da ga zaustavi i lakše ga povredio. Samo dan ranije njegov prijatelj Danilo I. (35) iz Kosovske Mitrovice, takođe osumnjičen za šverc cigareta, na isti način je izbegao policijsku blokadu u Šidu.

Obojica su uhapšeni i određen im je pritvor. Pored njih dvojice uhapšeni su i Saša K. (54), Milan B. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (55) i Josip J. (24) iz Šida, Ranko S. (39) iz Gornjeg Milanovca, osumnjičeni za šverc cigareta, kao i Jovica T. iz Kragujevca, koji se tereti za pomaganje. Kod ove grupe nađeno je 2.239 boksova „ronhil lajta" vrednih 1.754.250 dinara.

Hapšenju je prethodila rutinska kontrola saobraćajne policije. Policajci su u Ulici Đure Đakovića u Šidu zaustavili „pasat", „škodu oktaviju" i „audi" u kojima su se nalazili osumnjičeni. Međutim, u tom trenutku Danilo I., koji je vozio „škodu oktaviju", dodao je gas, a zatim napustio automobil i peške pobegao u pravcu Šida. U jednom od automobila nađeno je 1.190 boksova „ronhil lajta".

Sutradan je policija napravila blokadu kod Rume, zaustavila „reno klio" u kojem su bili Jovica T. i Danilo I. Oni su odmah uhapšeni. nekoliko trenutaka kasnije, zaustavljena je i „opel omega" koju je vozio njihov prijatelj Željko T. Međutim, on je uspeo da pobegne tako što je automobilom udario policajca i lakše ga povredio. Iste večeri Željko T. je uhapšen, a u njegovom automobilu nađeno je 1.149 boksova cigareta „ronhil lajt".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.